Jurnalul unui blănos: grădinar de oraş

Domnul Tommy Tomescu s-a apucat de grădinărit. Cum soarele e sus, cum mâţus crăcitus se apucă de grădinărit. Cică ar fi un secret grădinăresc să te-apuci de săpat pe răcoare, să tai frunze la câini pe pervaz şi să mirosi florile la ceas de seară. Nicio plantă nu i-a scăpat mustăciosului şi tare-i mai place când în casă poposește o nouă “buruiană”.

Tommy TomescuFrumusețea plantelor trebuie testată şi cum altfel dacă nu gustându-le. Aşa că Tommy Tomescu se comportă ca un adevărat somelier într-ale verziturilor din casă. Bineînțeles că acest maestru florar testează cu lăbuţele şi ghiarele şi rezistenţa plantelor căci, adesea,  redecorează în stil de franjuri fiecare frunzuliță care îi este mai la îndemână.

Plantele sunt şi jucării, iar Tomescu ştia asta bine! Şi te trezeşti cu mâţus crăcitus că se încură prin toată casa, la patru dimineaţa, cu o frunză-ntre labe sau într-ale lui mustăţi. O învârte, o aruncă, iar o prinde şi-o învârte, până când frunza-jucărie se face praf sub labele “delicate” ale felinei (sau până când frunza e azvârlită prea mult sub canapea, iar labele pisicii nu mai ajung la jucărie).

Domnul Tommy Tomescu are o mulţime de îndeletniciri, dar grădinăritul era ultimul lucru la care ne-am fi gândit.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: