Lucruri care mă inspiră

De când cu blogul am început să caut acele lucruri care să mă inspire şi nu, nu mă refer la acele lucruri care-ţi toarnă cuvinte-n condei, nu cred că ele chiar există, ci mă refer la acele lucruri care îmi stârnesc curizitatea, care să mă facă să vreau să ştiu mai multe despre ele, care-mi spun o poveste deşi nu le ascult, care nu-mi dau pace până când nu aştern câteva cuvinte despre dânsele.

Embed from Getty ImagesAstfel de lucruri sunt cele după care râvnesc atât de des dar, adevărul este că nu am ochi să le văd sau urechi ca să le aud şi, poate, nici plăcere ca să le descopăr.Totul trece prin filtrul stereotipurile, prin starea de spirit, ca mai apoi să fie aruncate într-un cotlon ulitat al imaginaţiei şi le închid acolo cu cheia până când ele încolţesc sau, dimpotrivă, putrezesc pentru vecie. Unele mai evadează de aici săpând tunele până ce ajung ca o străfulgerare pe hârtie…un fel de conte de Monte Cristo trădat şi pus pe răzbunare.

Lucrurile care mă inspiră se culeg din linişea serilor de acasă sau, dimpotrivă, din forfota de la metrou. Lucrurile care mă inspiră zobară printre frunze şi se topesc mai repede decât un fulg de nea în palmă! Lucrurile care mă inspiră sunt de negăsit, pe ele le întâlneşti doar când te gândeşti mai puţin la ele!

Lucrurile care inspiră nu trebuie căutate! Nu le mai căuta! Te vor căuta ele pe tine!

Lucrurile care mă inspiră sunt frânturi de fraze sau cuvinte, uneori chiar şi imagini blurate din copilărie sau poate dintr-o viaţă anterioară!

One response to “Lucruri care mă inspiră”

  1. Mal_eficient says :

    Inspiratia vine atunci cand dilati mintea si o eliberezi de “gunoiul” adunat peste zi: griji marunte, fete ale oamenilor de la metrou, pretul legumelor pe linga care treci sau simple mondenitati… Pe mine unul ma insipira poezia unei femei, lupta antagonica intre lumina si intunericul din mine si lucrurile interzise pe care doar visez sa le fac…si nu am curaj! Apoi regret si o iau de la capat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: