Jurnalul unui blănos: “nume de cod: Tommy Tomescu”

Mâțus crăcitus sau domnul Tommy Tomescu, cum e cunoscut în popor, face parte din rasa felinelor insistente, care se tăvălesc pe jos pentru a obține atenție. Se hrăneşte cu “şoareci” din conservă pe care îi vânează în mediul lui natural: bucătăria! Uneori se mai hrăneşte şi cu muşte pe care le prinde singur! Nu se dă bătut niciodată, iar deviza lui este “tot faceţi cum vreau eu!”.

Jurnalul unui blanos - domnul Tommy TomescuCiteam la D. o descriere a motanului Dinte şi imediat mi-am amintit de cele 1001 feţe ale domnului Tommy Tomescu.

Când l-am adus acasă îl chema Guleraş, era tare fricos, cu părul zbârlit, cu mieunat de pisică trasă de coadă, cu ochi albaştri ca de mocirlă. Un ghemotoc de blană urât, pricăjit, chinuit de şansă, dar care a tras potul cel mare: a întâlnit nişte stăpâni pe care îi poate manevra după bunul plac!

Am vrut iniţial să-l botezăm Şoşon sau Papucel! De ce aşa? Credeam că e un semn căci, pe drum spre prima întâlnire zărisem într-o vitrină o revistă pentru copii numită Şoşoş sau Papucel dar, la insistenţele lui mosieur, am căzut la pace şi-am ales Tommy, unul dintre cele mai comune nume la motani.

Între timp ne-am dat seama că i se potriveşte mai bine Tomescu, domnul Tommy Tomescu şi tot ne chinuim să falsificăm actul de identitate al motanului şi să adăugăm Tomescu.

Tomescu răspunde la o varietate de nume: mustăcios, blănos, motan încălţat, Tontoneacu, Tomiţă, lăbos, maimuţă, mâţuşchi, etc. Când îşi aude numele sau porecla, ciuleşte urechiile, cască ochii, ridică din coadă şi se fandoseşte într-un mare fel. Uneori se simte cu musca pe caciula şi fără să îi pronunţăm una dintre aceste porecle. Stie că de el vorbim şi ne răspunde cu un “miau”.

Cel mai haios este atunci când îşi face de cap pe masă. Îl miros imediat, căci se furişează tip til, parcă nici nu respiră, se aude un hop-ţop şi nici nu trebuie să te duci lângă dânsul ca să te vadă căci, cum aude “Ce faci acolo? Dă-te jos de pe masă!”, revine cu picioarele pe pământ, face câţiva paşi înapoi numai cât să aibă contact vizual cu tine şi-şi trânteşte un “miau” cu ochii mari de parcă ar zice: “Ce? Eu nu m-am urcat pe masă!”.

Este haios, frumos, dar şi enervant de puturos şi nu ezită să se dea în spectacol!

Tags: , , , , ,

5 responses to “Jurnalul unui blănos: “nume de cod: Tommy Tomescu””

 1. peapetulburi says :

  Al tău Tommy Tomesc mi-a adus aminte de Tomitză de “LA Jeg”, terasa care era în incinta Politehnicii. Ştiu că mergeam des să “degust” pe acolo ceva beri de dragul lui Tomitză, păcat că s-a demolat barul 😦
  El este Tomitză: https://www.facebook.com/tomitza.lajeg?fref=ts

 2. Kirk says :

  Oh, saracul de tine! vad ca si bipezii tai te trateaza nerespectuos si iti pun porecle… Mie mi se spune “kur belit”, “gras imbuibat” si multe altele… Totusi, mi se dau pelete de cate ori ma uit frumos, deci accept aceste nerusinari. Curaj!

 3. iluminisme says :

  tare fain matus cracitus al tau :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: