Duminica de poveste: dor de acasă

Tocmai a început vacanţa şi copilul din mine vrea să zburde iar pe pajiştile întinse ale copilăriei, vrea să ia prânzul în bătrânul cireş, vrea să uite de şcoală, principala lui grijă, vrea să-i miroase părul a fân, vrea să se scalde nebuneşte în râu, vrea să mai audă vocea bunicii, vrea să mai guste oţâr de cozonac, vrea să mai testeze reţete pe câine, să fie murdar de mălai din creştet şi până-n picioare, vrea să se ascundă în vie, vrea…

Şi clipele acelea sunt cele mai frumoase! Le port mereu în sân şi în gând! Să-mi amintesc de ele e tot ce pot să fac ca să-mi potolesc setea de anii trecuţi. Să vă mai spui cât de mult îmi doream să cresc mare? Să cuceresc lumea, să fiu cineva? Să fug din cătunul ce mi-a fost şi mumă, şi idol, şi cânt, şi uneori şi duşman? Acum totul e pe dos! Vreau să fiu mic!

Şi-mi amintesc şi acum de rata ce mă ducea către casă! Acolo-i acasă pentru sufletul meu! Cu dorul de el mă hrănesc! La liniştea aceea visez, până şi la bâzâitul muştelor ce mă scoteau din ţâţâni când de arșița amiezii mă ascundeam în livezi. Mi-e dor să urc poteca bătătorită de bunicul şi bunica, mi-e dor să sar pârleazul şi să mă tăvălesc prin fân.

Mi-e dor s-alerg cu papucii rupţi pe dealuri! Mi-e dor de toate muncile câmpului pe care le făceam cot la cot cu bunicii! Mi-e dor de apa rece de la fântână, mi-e dor de mirosul de praf amestecat cu fân, pâne coaptă şi colaci, mere pârguite, prune uscate şi vin. Mi-e dor s-o aştept pe bunica venind cu coşul de la biserică, mi-e dor de bunicul ce aducea mereu bomboane de la alimentară! Mi-e dor de statul pe lemne la poveşti până seara târziu! Mi-e dor să prind licurici!

Mi-e dor de copilărie…

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “Duminica de poveste: dor de acasă”

  1. Loredana Milu says :

    Offf, copilărie, copilărie…

  2. iluminisme says :

    🙂 cred ca acum, daca ai pasi pe aceleasi carari ale copilariei, nu ar mai fi la fel, e mai bine poate sa le vezi doar cu ochiul mintii, sunt mai originale asa 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: