Jurnalul unui blănos: plata tributului

După un an de domnie în liniște şi pace, iacătă că a venit vremea ca domnul Ţării Acasă, Tommy Tomescu, să plătească tribut nouă. Şi pentru că mai mult a trândăvit, grâne nu s-or făcut, oile lână n-or dat, iar Tomescu a fost silit să predea bijuteriile coroanei, cea mai de preţ bogăţie pentru orice bărbat.

Tommy TomescuBineînţeles că Tomescu s-a înfuriat şi nu s-a predat fără luptă. A scos imediat sabia ghiarele din teacă şi s-a luat la trânte pentru dobândirea independenţei. Şi-a sumecat mânecile de la câmeşe şi-a început lupta, dar doctorul nu ştia că Tommy Tomescu nu numai că e rapid, dar e şi tare viclean şi uite-aşa asistentul doctorului a fost sfâşiat de viu.

După un Tsukahara, motanul s-a urcat în vârful dulapului şi a privit câmpul de luptă pentru a avea o privire de ansamblu şi le-a rânjut malefic în semn de “eşti turc? Ce nu pricepi?“. Ce nu ştia Tomescu era că “turcii” joacă murdar şi s-a trezit înjungiat de la spate cu seringa plină cu anestezic.

A picat răpus în genunci, privirea i s-o înceţoşat, membrele i s-au înmuiat şi a căzut într-un somn adânc. Domnul Tommy Tomescu a fost luat prizonier la curtea doctorului şi silit să renunţe la bijuterii.

Când s-a trezit era închis într-o cuşcă cu zăbrele, capul îi pocnea de ameţeală, picioarele nu-l ascultau şi, oricât încerca să strige după ajutor, îi ieşea pe gură doar un mieunat de pisicuţă. Noroc că stăpânii l-au răscumpărat şi l-au adus acasă.

Când şi-a revenit de tot din ameţeală stomacul i se lipise de şira spinării şi-a început un ritual spre iertarea păcatelor prin tors şi mieunat frumos, gudurat şi mângâiat, în cele din urmă stomacul său a fost cruţat de atâta post şi a primit câteva grăunţe şi apă.

Astăzi, Tomescu a dat iar ochii cu doctorul, numai că de data aceasta nu mai era atât de sigur pe el, îşi ascundea privirea, vădit speriat de tiranul doctor. N-a scos un sunet până n-a plecat din ograda doctorului, nici măcar n-avrut să guste din irezistibilele recompense ce-i poartă numele.

Tommy Tomescu este bine, e în recuperare: doarme cât e ziua de lungă, se lasă mângâiat, cerşeşte din nou mâncare, nu se sfieşte să cutreiere balconul vecinilor sau să inspecteze noile flori aduse-n casă.

P.S.: Nu-i aşa că domnul Tommy Tomescu are mustaţa lui Hitler, unghiile lui Wolverine, costumul lui Charlie Chaplin şi colţii lui Dracula!?!

Tags: , , , , , , , ,

6 responses to “Jurnalul unui blănos: plata tributului”

 1. MM says :

  Refacere grabnica, Tommy! Si nu uita ca asta e cea mai buna perioada sa capeti tot ce-ti doreste inimioara ca servitorii tai humanoizi se simt naspa ca te-au supus la suferinte. 😀

 2. cartim says :

  Separe ca toti cei ce poarta acest nume sunt blanosi al dracului 😛 La fel a facut si Thomas.CCinci bipezi nu aau putut sa ii tina piept, a evadat si s-a ascuns in baie sub cada si abia am reusit sa il scoatem .Ne
  -a zgariat pe toti si a lasat urmme pe peretii baii, pana a reusit doctorul sa il anestezieze :))

 3. Mal_eficent says :

  Ha ha ha – ce frumos este povestit. Ca si comedia – o drama ce suscita zimbete…in spatele careia miaune de durere acopera sentimentul etern ca: parca [imi] lipseste ceva!

Trackbacks / Pingbacks

 1. Lenjeria mea de pat | Vieneland - 22/06/2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: