Duminica de poveste: întoarcerea acasă

V-am spus vreodată cât de îndrăgostită sun de oraşul copilăriei, de calmul cu care se mişcă toate, de oamenii veseli, deşi mulţi spun că nimic nu mai merge aici, de produsele vâlcene care-au cucerit întreaga Românie (Râureni, Boromir, SanoVita, vinurile de Drăgăşani ş,a), de sunetul clopoţelului ce anunţă pauza pentru şcolari şi care se-aude taman din casa mea, de aleile înguste, de bătutul mingii în faţa blocului şi mult altele ce-mi amintesc de copilăria mea.

În oraşul copilăriei mele, verdele este mai verde, mierlele cântă serenade din viul nopţii, puful plopilor dansează copilăresc prin aer, bucatele sunt mai bune, oamenii mai frumoşi, liniştea-i mai liniştită şi cheful de zăbovit la un pahar de vorbă e mai intens.

 Aici taximetriştii nu te ocolesc tot oraşul pentru a te duce la destinaţie şi nici n-aşteaptă bacşiş, ba din contră, îţi returnează până şi ultimul leuţ.

E o plăcere să-ţi asculţi inima bătând în timp ce mergi pe stradă, e o plăcere să-ntâlneşti chipuri cunoscute, o plăcere să laşi în spate, chiar şi preţ de câteva ore, agitaţia gălăgioasă din capitală, fuga continuă a oamenilor, ochii zomibiatici ce privesc prin tine, vorbitul tare, cerşetorii şi maidanezii, ţărănismele şi complimentele bădărane.

Ajunsă pe aleea mea, n-am rezistat să ţopăi într-un picior ş-apoi în amândouă în pătrăţelele strâmbe ale şotronului desenat cu creta pe asfalt. N-am rezistat să nu râvnesc la jocul copiilor, la râsul lor şi bucurila din privirea lor.

Vâlcea e acasă şi tare-mi era dor de-un “fusei” autentic, de oamenii perfecţi şi simpli cum numai sunt în altă parte, de panorama oraşului pe care poţi să o zăreşti din cele patru colţuri ale oraşului!

Tags: , , , , ,

One response to “Duminica de poveste: întoarcerea acasă”

  1. 1lauralaly says :

    Cred ca toti simtim acelasi lucru cand vorbim de Acasa. Valcea are un farmec aparte. Si asta o spun desi nu stau acolo, fiind din Sibiu l

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: