Jurnalul unui blănos: năzbâtii de primăvară

Domnul Tommy Tomescu îşi schimbă blana, dar năravul ba, căci blănosul a dat startul “dezblănirii” şi a început a ţese covoare de păr peste tot pe unde doarme, dar la capitolul năzbâtii e în continuare fruntaş. Deşi a devenit ceva mai drăgăstos cu mâinile care-i oferă mâncare, nu s-a cuminţit într-u totul.

baldachin Tommy Tomescu - jurnalul unui blanosDe ceva vreme se crede la sportiv şi participă de cinci-şase ori pe zi la proba de viteză, o sută de metrii garduri sau la proba de maraton. Stă în pole position până când îţi atrage atenţia şi cum îi arunci un ochi începe cursa. Dă câteva ture, apoi aleargă înspre noi până se ibzeşte de picioarele noastre. Cade ca un actor, se ridică la fel de repede şi mai dă vreo două ture.

Uneori loveşte vaze cu flori, le răstoarnă şi când vede apa şiroaie peiubita lui Tommy Tomescu - jurnalul unui blanos parchet, o inspectează ca un adevărat detectiv. Atunci stăpânii fug repede, iau un mop şi încep să şteargă precum nişte slujitori. Bineînţeles că mopul e un fel de jucărie pentru mustăcios, încearcă să-l prindă, să se năpustească asupra-i, dar joaca ăsta nu merge când stâpânii sunt furioşi.

Nici ghivecele cu flori nu sunt taman pe placul lui, unora le sapă pământul, altora le ronţăie frunzele plantelor de parcă ar fi nişte snacks-uri delicioase.

jurnalul unui blanos Tommy TomescuÎn continuare aspiratorul îi dă bătăi de cap şi cum îl vede scos din cuşcă o ia la sănătoasa.  Fuge mâncând pământul şi se ascunde. Nu iese din ascunziş până când aspiratorul nu este închis din nou în cuşcă. Şi pentru că nu îi place deloc curăţenia, monsieur Tomescu se apucă să facă din nou mizerie.

Pentru că săpatul în pământul din ghiveci este activitatea lui preferată, toate ghivecele au fost pavate cu pietricele. Acum nu mai sunt pe placul blănosului care şi-a făcut rost de alte activităţi: crearea de baldachine din perdea, plânsul pe la uşile închise,Jurnalul unui blanos - Tommy Tomescu in punga sedusul pisicuţei sale, vânatul păsărilor de la televizor, ascuţitul unghiilor periodic scurtate, dormitul la soare, echilibristica pe balustradă, cerşitul de mâncare, băgatul în seamă, furatul diferitelor obiecte (bomboane, paie de băut, ambalaje), vârâtul în pungi, limpăitul laptelui din cană, etc.

A început să se îndrăgostească de papuci şi pantofii şi îi place să îi care prin toată casa, chiar şi pe balcon. Mă gândesc că nu îi plac şi şi-ar dori să le facă vânt peste balustradă.

Blănosul nu e pisică, este un fel de câine deghizat în pisică, este un fel de copil care cerşeşte atenţie, un detectiv de ochii căruia nu ai cum să te ascunzi, nu ai cum să faci ceva fără ca Tomescu să nu fie şi el acolo. Curiozitatea este cuvântul care îl caracterizează cel mai bine, urmează somn, năzbâtii şi mieunat.

Tags: , , , , , , , ,

3 responses to “Jurnalul unui blănos: năzbâtii de primăvară”

  1. maya-maria says :

    E un dulcic Tomescu tău. Ai răbdare că se face el mare… să vezi atunci ce o sa-l cauti, când o pleca după mândre.

  2. Poteci de dor says :

    La cât de scump e, îi ierţi toate năzbâtiile

  3. Adriana says :

    Blănosul tău e clar varianta pisicească a Almei. E de groază. Acum se crede om şi ea. Vrea să doarmă între noi cu capul pe o pernuţă. Să ştii că am 5 animale terorizate de aspirator: trei pisici şi doi câini. Drăguţă povestea ta. O recunosc total, dar ştii deja asta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: