La mulţi ani, mămico!

La mulţi ani cu-un zâmbet plin, la mulţi ani cu cer senin! La mulţi ani înfloritori, la mulţi ani calzi şi-ocrotitori! La mulţi ani bucuroşi, dar şi voioşi! La mulţi ani, tu, chip frumos! La mulţi ani, mămică dragă! La mulţi ani de ziua ta!

Zâmbetul  să-ţi fie înfloritor ca o zi de primăvară! Grijile să nu rodească, tristeaţea să nu încolţească! Să te văd fericită ca atunci când ţi-am adunat primul buchet de flori! Să-ţi aud surâsul cu care te bucurai de ştrengăriile mele copilăreşti!

Şi-ţi mulţumesc pentru tot: pentru că-am crescut frumos, pentru că m-ai învăţat ce e rău şi ce e bine,  pentru că m-ai ajutat să cresc un om mare, pentru că m-ai învăţat să fiu bună, înţelegătoare, iubitoare, cumpătată, pentru că m-ai învăţat ce e respectul, ce înseamnă “mulţumesc!“, “te rog!“, pentru că m-ai lăsat să aleg, pentru că mi-ai dat libertate, deşi frâiele erau tot în mâinile tale, pentru că aşa am învăţat să fiu responsabilă.

Tu m-ai învăţat tot ce ştiu, tu m-ai ajutat să învăţ să fiu omul care-mi doream să fiu când voi creşte mare. Şi-ţi mulţumesc!

Îţi mulţumesc pentru sacrificiile pe care le-ai făcut pentru mine! Îţi mulţumesc pentru că te-ai gândit mai întâi la mine şi apoi la tine! Îţi mulţumesc că m-ai sprijinit, că m-ai ridicat de fiecare dată când am căzut, că ai avut mereu o vorbă bună pentru mine!

Îţi mulţumesc pentru grija pe care mi-o porţi, pentru că eşti  mereu aici când am nevoie de tine! Îţi mulţumesc chiar şi pentru clipele când mă certai, deşi eu credeam că e pe nedrept! Mulţumesc pentru răbdare, pentru calmul ce-mi răspundea la orice “de ce” tâmp.

Îţi mulţumesc pentru bomboană pe care mi-o ascundeai în geantă când veneai de la muncă! Pentru fiecare fiecare prăjitură pentru care mi-o pregăteai, pentru fiecare cocă în care-mi dădeai voie să-mi înfig degetul grăsul şi să-l ling ca şi cum n-ar fi existat altceva mai bun!

Mulţumesc şi pentru încrederea pe care mi-ai dat-o, pentru sfaturile sincere, pentru că m-ai ascultat mai mult ca o prietene, dar şi ca o mamă şi d-asta vreau să-ţi aud surusul în orice clipă! Vreau să-şi văd chipul luminos ca zi de primăvară, să găsesc pe el doar bunătate, bucurie şi simplitate! Vreau ca sufletul să-ţi rămână la fel de cald şi iubitor, iar glasul să-ţi fie parfumat cu zambile, ghiocei şi mărgăritare!

Vreau ca-ntr-o zi să fiu şi eu ca tine! La mulţi ani, mămico!

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: