Răsfăţ de februarie

Strada Sibiu, numărul 17. Mă simt ca o adolescentă la șaptisprezece ani ce ia la pas aleile Sibiului. Mă copleşeşte frumuseţea “oraşului” pe care o descopăr la Hair Wellness and more, feţele prietenoase ce zâmbesc de bucurie, culorile pastelate şi atmosfera boemă. Părul ce se învârte de zor în perie îmi face fericit cu mâna, unghiuțele radiază de strălucire…la propriu şi la figurat, iar doamnele şi domnișoarele sunt toate un zâmbet.

E altceva! Aici nu te întâmpină veșnicul aer îmbibat până la refuz de fixativ, nici zâmbete acre ale coafezelor sictirite de muncă, nici munca făcută pe fugă. Aici toată lumea-i prietenoasă, îţi zămbeşte, îţi vorbeşte frumos în timp ce un profesionist te face să te simţi din nou frumoasă. Ce să mai, te simţi ca acasă!

Anto, fata cu ojele, te întâmpină să iei loc, îţi zâmbeşte frumos şi te invită la o ceaşcă de capuccino cât să recapeţi din nou puteri. Nici n-apuci să te aşezi bine că începeţi să povestiţi câte-n lună şi în stele, ca nişte bune prietene deşi v-aţi întâlnit doar de nici cinci minte. E ca o ieşire cu fetele, la cafea, numai că la sfârşit nu pleci numai cu fruntea descrețită, dar pleci şi cu o manichiură frumoasă.

Printre poveşti, primeşti şi câteva sfaturi despre manichiura care ţi se aplică: cum să procedezi dacă gelul îşi face de cap şi vrea să-şi ia tăplăşiţa de pe unghie deşi a jurat iubire veşnică unghiei; că e rezistentă la şocuri şi că nu trebuie să tragem de ea în speranţa că aşa gelul va divorţa de ea mai repede; că e important că oja semipermanentă să fie îndepărtată la salon pentru a avaria cât mai puţin unghia, de ce se face aşa şi nu aşa, etc.

Wow! Pentru prima dată cineva-i interesat de părerea mea şi mai puţin de banii pe care trebuie să îi las la plecare. Mi se spune ca la dentis “să-mi spui dacă te doare sau dacă nu îţi place! Vreau ca la plecare să fii mulțumită!“.  Se pare că mai există şi oameni care doresc să vadă un zâmbet adevărat şi nu doar un smile forţat.

În curând părul se vrea şi el resuscitat aşa că, cu siguranţă, vă voi vizita cât de curând!

Aici am redescoperit starea de bine!

P.S. Mulţumesc fetelor! Mulţumesc Adelina!

Tags: , , , ,

6 responses to “Răsfăţ de februarie”

 1. fulgdepapadie says :

  Vai ce m-ai facut sa rad! 🙂 Si mi-ai adus aminte de coafeza mea care nu-mi pune oglinda sa ma vad decat la sfarsit din aceleasi considerente ce tin de zambet … si unde mai pui ca face o cafea … beton ! 🙂

 2. Adriana says :

  Imi place să retin locurile unde prietenii mei se simt bine şi răsfăţaţi.

 3. Tatiana says :

  Ma bucur ca te-ai simtit bine, partea cu imprieteneala este peste tot, problema tine mai mult de executie

 4. Tiffany says :

  Tunde-te la Liza, am auzit numai lucruri bune despre ea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: