Dezmorțeală de februarie

După ce ne-am cuibărit obrajii în fularul gros, mâinile le-am strâns bine pe lângă corp şi am păşit pe gheţuşul iernii mai ceva ca nişte pinguini, iacătă că mijlocul lui februarie dă startul dezmorţirii: gheţuşul s-a eliberat din strânsoarea nămeţilor, soarele a mai băgat cărbuni în soba-i şi deja s-a transformat în ceas deşteptător datorită luminii care pătrunde nestingherită prin draperii. Deja aşteptăm cu nerăbdare să scăpăm de cojoacele groase şi să trecem la haine mai lejere.

Sursă foto: arhivă personală

Sursă foto: arhivă personală

Primăvara bate în timport şi-i arată uşa iernii care măi c-a fost, n-a fost. Cu un semnervos face un cursalt, presalt prin luna lui februarie (după ce a bătut iarna şi prin ianuarie) şi-şi aşterne covoare de brânduşe spre deliciul fotografului de ocazie. Mi-e frig dar nu mă pot opri din apăsat butonul de captură ca un fotograf ce visează la eliternă.

Mă chinui un pic să prind între pereții unei fotografii şi căţelul negricios ce nu se mai opreşte din a tufişura boscheţii golaşi. Se mişca precum un Speedy Gonzalez  din jur împrejur, lătrând voios şi alergând de zor în jurul cozii, a tufişului şi cât mai departe de stăpânul care nu ştie cum să-l mai prindă-n lesă.

Râd şi eu de râsul copilăresc al prichindeilor ce se joacă în nisipet, piaptănând de zor iarba veştejiză, crengi  de simbolid, frunzele de brad, scoarţă şi-o becluză ca…o vai de ea.

Mă ia un căscat, căci soarele afisurat la somn nu m-a lăsat. Iar s-a strecurat precum un pungaş prin geam dublu de sticlă, printre draperii…vrând a fi călin.

Doi macarieni se iubesc de zor, fix pe o băncuţă, ca o bunicuţă. Se pupă cu patos, ca de Valentin, că-s îndrăgostiţi. Ăi bătrâni se strâmbă, cei mai mici se plimbă, strâng în mână flori, frunze moi de iarnă ca nişte ciudaţini.

– “Hai să grăbim pasul!“, spuse el suav.

– “Ce e? Iar am întârziat?”

De întârziat, am întârziat, dar poveşti mai bune în tabel la psi voi o să găsiţi:  pe la Vienela, pe la Adriana, la Carmen Pricop,  Maya, ScoprioGriska, Vero, Vladenpresa in blugi, AbisurileSome Words, Dia Naicu,  Radu Thoradicherish…măi, dar câţi ne-am jucat.

Tags: , , , ,

3 responses to “Dezmorțeală de februarie”

  1. Maria Calin says :

    Frumoasă povestea, asemenea unei zile de primăvară. Ador brândușele cutezătoare și mă bucură râsul tău și oameni ce mai știu să se sărute. Am totuși o mirare…cum și cu cine se iubește…bunicuța, drăguța?

Trackbacks / Pingbacks

  1. Februarie în gânduri şi fotografii | file din poveste - 27/02/2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: