Radiografie de Valentin

Dacă v-aţi trezit fredonând piesa “Love is in the air!“, vă spun că iubirea pluteşte în aer doar pentru că inimioarele de pluş cu mesaje siropoase sunt atârnate în toate vitrinele. E o invazie de roşu: inimi maaari, dulciuri cu mult colorant, trandafiri roşii parcă  traşi la xerox,  ciocolată “inimoasă”, declaraţii de dragoste scrise pe genunchi ori copiate de pe salvatorul Google…şi toate astea spre bucuria comercianților.

Pluşărim de zor, cum bine zice Psi! Pluşărim cu drag şi spor pentru că în restul zilelor iubim, dar nu cu acelaşi foc. Pluşărim pentru că azi trebuie să arătăm lumii cât de mult iubim, iar iubirea în astă zi se măsoară în numărul de trandafiri din buchet, nota de plată de la restaurant, factura la cadou, zâbetele persoanei iubite şi numărul de like-uri de pe Facebook.

Azi ne iubim doar pentru că aşa face toată lumea! Azi ne iubim în văzul lumii şi mai puţin în intimitate, ne iubim cât pentru un an, ne iubim şi vrem ca lumea-ntreagă să ne fie martor, ne iubim pentru că până acum am uitat de dragoste, ne iubim pentru că am mai bifat încă o sărbătoare unul la braţul celuilalt.

Ne iubim roşu aprins, trandafiriu, dantelat, ciocolatiu, dulce, siropos, spumant, pluşat, pupăcios, zgomotos, facturat, declarat!

Tags: , , , , ,

2 responses to “Radiografie de Valentin”

  1. psi says :

    ba eu spun pas. nu trebuie să arăt nimănui, nimic. nu astăzi.

  2. lichiresti says :

    O zi buna iti doresc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: