Tragi-drama eului

Mi se spune adesea că-s omul greu de mulţumit, care veşnic vede nodul papurii, prea critic, prea perfecţionist, prea din topor, iute la mânie,  care nu-şi poate stăpâni nemulţumirea şi expresiile faciale, ce să mai, sunt prea , prea, prea.

Sursă foto: http://adevarul.ro

Sursă foto: http://adevarul.ro

Da, sunt omul contrastelor, acum râd, acum plâng, sunt imprevizibilă chiar şi pentru mine darămite pentru alţii, mă enervez uşor chiar şi atunci când continui să zâmbesc. Sunt ironică, îmi dau ochii peste cap când nu-mi convine ceva, mă plictisesc enorm de repede şi-mi pierd interesul când văd că cei din jurul meu se concentreză pe nimicuri, pe bârfă, pe plânsul de milă şi pe tragi-drama eului.

Îmi place să ascult şi mai apoi să vorbesc şi am pretenţia că dacă ţi-am ascultat pălăvrăgeala să îmi asculţi şi tu argumentele mele.

Mă înroşesc până în vârful urechilor când mă emoţionez, mă podideşte plânsul când îmi dau seama că am făcut-o de oaie, râd molipsitor când sunt fericită, zâmbesc mai tot timpul, mai puţin atunci când mă preocupă ceva sau când trebuie să stau la poze (ei, hai c-am început să zâmbesc şi-n poze şi promit că de săptămâna viitoare o s-o fac şi mai mult…doar scăpăm de sârme).

Mă enervează oamenii care se holbează la aparatul meu dentar şi-mi caută frunze de spanac printre sârme! Care-i problema voastră că vreau să am un zâmbet perfect? Mă enervează şi cei care au impresia că le ştiu pe toate şi se lovesc cu pumnii-n piept pentru asta! Mă enervează cei care nu ascultă, cei care vorbesc ca un radio, cei care spun prostii doar ca să se audă vorbind, cei care butonează telefonul de zor atunci când au ieşit cu prietenii, cei care nu spun “mulţumesc!” sau “te rog!“,â.

Nu găsesc nimic amuzant la oamenii care-mi spun “mai spune şi tu ceva!“, “ce faci pepuşă?“, “Tu vorbeşti serios, ai doar vârsta x?“, “Şi cum spuneai că te cheamă?“, etc.

Da, ştiu, nu dă bine la personal branding. Ei, şi ce, n-oi muri din asta!  Nu mă dă nimeni afară!

P.S.: da, tragi-drama asta-i în sufletul meu, pentru reacţii adverse adresați-vă Distonocalmului.

Tags: , , , , , , , ,

2 responses to “Tragi-drama eului”

  1. Sonia says :

    Gura lumii este slobodă. Tu vezi-ți de treaba ta și ingnor-o. Doar o observație. Nu se zice pepuşă. Ci păpușe. 🙂 🙂 🙂

    • filedinpoveste says :

      “Pepuşe” este varianta nefericită (din reclama de la Cosmote, dacă nu mă înşel) şi preluată de gelaţii de pe străzile din capitală care încearcă să agaţe cu replici de Johnny Bravo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: