2014…ştii ce vreau de la tine?

Dragă 2014,

Ştiu că nu ţi-am spus ce vreau de la tine de când ai bătut la uşa mea. Ne-am luat cu vorba, ne-am prins în hora “lasă-mă ca să te las”, ne-am făcut amândoi că uităm, ne-am ignorat reciproc. Eu ţi-am numărat zilele, tu mi-ai numărat clipele şi, ghici ce, toate se scurg în defavoarea noastră. Unii ar spune că am pierdut startul, dar eu cred că n-am pierdut nimic, ba din contră: am stat faţă-n faţă, ne-am uitat unul la celălalt, ţi-am studiat tacticile, armele din dotare, schemele şi ţi-am privit îndelung șiretlicurile pe care le pui la cale. 

Ştii ce vreau de la tine? Nu, nu ştii, n-ai avea de unde. Nu ţi-am scris, nu ţi-am vorbit deşi te vedeam cum tragi cu ochiul în planurile mele.

Vreau să mă ajuţi să ajung acolo unde cărările lui 2013 s-au sfârşit şi nu mă refer numai la Praga, mă refer să ajung şi în plan profesional acolo unde 2013 doar mi-a dat voie să visez, dar nimic mai mult.

Vreau să-mi dai timp să citesc. Am o sete de lectură pe care numai tu mi-o poţi potoli.

Vreau să îmi impui să-l sun pe bunicul măcar odată pe săptămână. Mi-e  dor de el, dar parcă sunt împiedicată când vreau să fac asta. Ridică-mă, dă-mi prieteneşte una peste scăfârlie şi adu-mi aminte de cele 1001 motive pentru care îi sunt recunoscătoare.

Ştii că bucătăresc, că-mi face plăcere (de cele mai multe ori), dar ce ar fi dacă am merge împreună la un curs de bucătăreală? Eu cred că ne-am distra de minune şi-am şi învăţa! Mda, ştiu, am cursuri la care mă pot holba la televizor, dar nu e acelaşi lucru. Sau…poate un curs de fotografie?

Vreau să-mi readuci încrederea în mine pe care mi-am furat-o anii ce au trecut. Vreau să merg odată la echitaţie, vreau să renunţ odată pentru totdeauna la pantaloni şi să las locul rochiţelor în garderopa mea, vreau să dansăm pe toate ritmurile, să dormim pe plajă măcar odată, să ne culcăm în zorii zilei, să dormim măcar odată până după ora 16:00, să gustăm preparate de pe alte continente, să îmbrăcăm un sari sau un kimono. Ce zici, facem asta împreună?

Vreau să scriem aici mai des, mai bine, mai frumos! Te încumeţi?

Vreau să ascult mai mult şi să vorbesc şi mai mult, anul trecut m-am mulțumit cu ascultatul şi bag de seamă că uneori e bine să mai dai şi cu pumnul în masă ca să te faci auzit.

Vreau să ne bucurăm de road trip-ul la care visăm de prin 2012. Vreau să redescopăr Vâlcea, să-o iau la pas precum făceam în zilele de început de vară. Vreau să-o fotografiez zâmbind, plină de lumină, de culoare, de prospeţime…Vreau!

Vreau să-mi aduci ceea ce 2013 nu mi-a adus…am încredere în tine.

Cu drag,

O filă din poveste.

P.S.: 2014, nu te supăra că îţi scriu aşa târziu.  Deşi prietenii au încercat să ne facă să ne vorbim, abia acum mi-am făcut curaj să îţi scriu.

Tags: , , , , ,

13 responses to “2014…ştii ce vreau de la tine?”

 1. prinarad says :

  eu am scris postul de genul asta in ianuarie (am primit o leapsa altfel nu cred ca scriam). si cred ca ti-am dat-o mai departe si tie…hmm anyway, si eu calatorii si carti vreau :)) ma rog, bani si timp de ambele. si sper sa pot sa dau la print cartea scrisa anul trecut.
  bafta si spor in 2014

 2. Dan says :

  Am vorbit eu cu el, e băiat de treabă, o să te ajute. 😛

 3. ideidincorcodus says :

  Sa-l suni pe bunicu…gaseste timp pentru asta! In rest presimt ca 2014 o sa-ti fie prieten :*

 4. Vienela says :

  As cere si eu mai mult timp, indiferent de la cine… Simt ca intra zilele in sac, simt ca as vrea sa fac atat de multe, iar timpul parca zboara tot mai repede, seara coboara imediat si eu descopar ca nu am terminat tot ce planuisem. Despre plimbari nici nu mai vorbesc, ca imi fac rau singura… 😦

 5. Adriana says :

  Eu am început în forţă. Cu acel cuvânt “schimbare” pe buze. Dar am şi un revers. Nu mai ajung constant prin filele de poveste şi uit să las la timp impresii. O parte din dorinţele tale par şi ale mele. Eu deja răsfooiesc oferte pentru un curs de bucătărie gourmet. E cam scump, dar …merge. Aştept totuşi luna martie. Februarie e plina deja. Am inceput dieta serioasa, am grijă de puiul de rotweiller care incă face pipi unde nu te astepti, spre marea mea disperare. Am inceput “Jurnalul adolescentului miop”, recunosc necitit până acum. Scriu rar, dar nu mai am furnici de nerăbdare să vin pe aici şi mă gândesc că 2014 va fi imprevizibil. Aşa simt. Nu ştiu de ce. Succesc in tot ce vei face. Eu tot nu pot renunţa la pantaloni in favoarea rochiilor. Mare greseală! Tu să nu faci ca mine!

  • filedinpoveste says :

   Eu am tărăgănit, poate nici nu ştiam ce vreau de la 2014.
   Auzisem şi eu despre preţurile piperate ale cursurilor de bucătăreală. N-am cercetat încă.
   Nu-mi aminti de animăluţe şi pipi căci s-ar putea să atentez la liniştea blănosului care a făcut nişte boacăne săptămâna asta…mi-e şi ruşine să spun. L-am ameninţat cu exilul în provincie la următoarea boacănă de genul acesta.
   “Jurnalul adolescentului miop”…ştiu că l-am citit îmi amintesc doar cu personajul citea titlurile cărţilor din bibliotecă. 😦 cred că va trebui să îl redescopăr şi eu.
   De scris…şi eu scriu rar şi de citit alte poveşti şi mai rar…dau vina pe sesiune şi sper că de mâine (când termin seria examenelor) să revin: să scriu şi să citesc.
   Mă tot gândesc cum să scap de pantaloni, mi-e milă de ei deşi îmi plac tot mai mult rochiile, iar pantalonii încep să mă deranjeze mental.
   Multă baftă! Te pup!

   • Vienela says :

    Te invat eu cum sa scapi de pantaloni: ii arunci pe toti in curtea mea, ca eu nu am de gand sa ma imbrac prea curand in rochite… 🙂

 6. irealia says :

  Ești prin București? Caută un curs foto cu Mircea Bezegheanu! Și du-te! 🙂 Du-te și la ăla culinar! Pur și simplu.
  Îmi doresc să simți, din interior, cum îți crește încrederea și pofta de viață, iar făcând lucrurile pe care ți le dorești, cred că asta se va întâmpla. Am început să citesc și câte 5 minute, dacă n-am mai mult timp. Citesc la masă, înainte de nani, și câte-o pagină, tot îmi face bine!
  Să vezi ce prieten bun îți va fi 2014! 😉

 7. Daniela says :

  Eu vreau doar bani..bani bani bani bani…sa scap odata de toate problemele si grijile legate de hartiile alea blestemate 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: