Ianuarie în gânduri şi fotografii

Gata, s-o sfârşit luna ianuarie şi odată cu ea o trecut şi iadul alb, şi  viscolul, şi pofta de sarmale, de cârnaţi, de salată de boeuf, de zăpadă şi alte câte şi mai câte specifice iernii. N-am săturat, în sfârşit, de oameni de zăpadă, de vin fiert, de ceaiul aromat, de lenevitul  la gura caloriferului (sau nu) şi ne gândim deja la Valentini, la mărţişoare şi la vacanţă, că doar de aceea sesiunea e pe sfârșite.

Trag linie şi întorc pe toate feţele luna ianuarie: a fost o lună bună, dar parcă nu a sclipit cu nimic faţă de celelalte, poate doar în primele minute din prima zi de ianuarie 2014.

Am învăţat că uneori mintea şi inima o iau razna şi pleacă pe alte cărări fără bilet de voie, am învăţat că e bine să faci ce trebuie şi e şi mai bine să faci ce trebuie şi-ţi place, am învăţat că oamenii se-mpart în două, în trei şi-n nşpe mii de categorii, depinde doar cum pui problema, am învăţat că trebuie să am răbdare, că toate vin la timpul lor, că-s trenuri pe care dacă le-am ratat nu am cum să mă sui în ele, dar, chiar şi aşa, mai vin şi altele.

Am celebrat începutul de an în casă nouă, m-am bucurat de primăvara lui ianuarie, chit că era timpurie,  mi-am adus aminte de copilărie mai mult decât niciodată, am cunoscut oameni frumoşi (deşi n-am vorbit încă despre ei), am bucătărit mai mult şi mai bine şi, pe calea asta, spun “Mulţumesc Lavinia şi Alex!“, m-am bucurat de prima ninsoare ca un copil, am citit, am dansat, am chicotit, m-am amuzat de blănos, am admirat jocul iernii, aproape am trecut peste încă o sesiune…aştept ca luna lui februarie să mă surprindă.

Tags: , , , , , , , , , ,

11 responses to “Ianuarie în gânduri şi fotografii”

 1. psi says :

  pe mine mă cam scoate din sărite chestia asta cu “iadul alb” şi mvaaai… a nins. a nins fix câteva zile, nici o săptămână. în ianuarie care este, din pură întâmplare, lună de iarnă. şi ghici ce? o să mai ningă. poate că vor mai fi şi viscole. aşa, şi? oare nu iarna se întâmplă fenomenele astea de căderi de apă solidificată?
  poate commentul ăsta pare dur, însă nu e un atac la tine ci la isteria asta generalizată care chiar mă enervează… şi nu. nici v(b)allantine’s nu e pe gustul meu, dar lui îi voi dedica o postare.

  • filedinpoveste says :

   Şi pe mine mă amuză partea cu “iadul alb” cu isteria care s-a născut după zăpada asta. Nu e nici prima, nici ultima dată când ninge mai zdravăn. Că ne-a luat din nou pe nepregătite…e altă poveste.
   În ceea ce-l priveşte pe Valentin…am ajuns să-l ignor, nu-mi place, mă disperă inimioarele roşii care atârnă prin toate magazinele, mă enervează că-i nevoie de o sărbătoare ca să ne aducem aminte că mai avem şi un partener de viaţă.

 2. Sonia says :

  Nici nu îmi vine să cred că a trecut, deja, ianuarie. Ai avut o lună frumoasă și plină. Să-ți fie și februarie la fel!

 3. Sabina says :

  Ah, cum visez și eu la primăvară!
  Mai avem doar câteva zile de strâns din dinți și scăpăm de proiecte!
  *\\\\:D//// petrecere virtuală*

 4. Cuvânta says :

  Citisem in reader ca te-ai mutat pe strada si ma speriasem. Aoleo, ce s-o fi intamplat? Ma bucur ca e o strada sigura, cu .net in adresa!

  • filedinpoveste says :

   :)) am schimbat puţin adresa, nu prea mai aveam loc la vechea adresă…s-a mărit “familia” (cea de poze, articole). Îmi pare rău că te-am speriat.

 5. Vienela says :

  Frumos ianuarie ai avut! Al meu a trecut rapid, fara sa lase totusi prea multe urme. Incerc sa imi amintesc daca am facut ceva notabil si nu imi vine nimic in minte. Casa, calculator, casa, calculator… 😦

 6. Adriana says :

  Eu in ianuarie am avut atatea evenimente prin zile de nastere ale familiei mele, inclusiv a mea, am primit un căţel de ziua mea care mi-a schimbat viata şi optiunile, am tremurat de frica zăpezilor mari dar doar datorită mamei, am făcut planuri, am purtat dureri noi, reevaluări. Mi-am reaşezat priorităţile şi cum spuneam, in alt comentariu pe aici, am inceput o dietă şi fac plimbări lungi cu Alma. Nimic special şi totuşi fără respiro. Ah, foarte important: am cunoscut-o pe psi, care a reusit să imi lase o amintire perfectă in ziua mea festivă dăruindu-mi cel mai perfect buchet de flori, pandative cu flori şi pisici…care să lase dovada unui ianuarie desăvârşit. Mulţumesc, ianuarie. Deşi…nu-l iubesc tare. Totdeauna sunt cam falită in luna asta. Acum castigasem la loto de ziua mea. Altă amintire. Fain, nu?

  • filedinpoveste says :

   Ce plin a fost ianuarie al tău. A fost plin cu eveniemtne frumoase, cu oameni deosebiţi, cu amintiri plăcute.
   Deşi tu nu-l iubeşti prea mult, se pare că ianuarie te iubeşte mult!
   Fain? Foarte fain!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: