C-aşa-i în sesiune

Suntem în sesiune şi asta ne ocupă tot timpul.  Nu ştiu cum se face dar în această perioadă astrele se aliniază în aşa fel încât studentului îi este din ce în ce mai greu să se dezmeticească din trândăvitul cel de toate zilele, iar pusul cu burta pe carte pare mai dificil decât răsturnatul munților.

Sursă foto: http://rozsaunu.ro/

Sursă foto: http://rozsaunu.ro/

 E atât de obosit încât îi trebuie un tratament de recuperare cu seriale pe vplay.ro, muzică în căşti, bere cu prietenii, seri pierdute în club, bârfă şi pălăvrăgeală, tolănit în pat, somn până la prânz şi adormit abia noapte târziu. Nu e de mirare că o zi (sau mai multe?) îi ia studentului să se dezmeticească.

Mai întâi trebuie să se odihnească căci trebuie să fie plin de energie atunci când deschide cărţoiul sau un  “New Microsoft Office Word Document.doc”. Pentru orice eventualitate îşi azvârle cartea sub pernă, doar, doar s-o lipi ceva şi de el. Şi încă o zi îi ia să se pregătească spiritual pentru pregătiutul pregătitului de examen.

Se simte mai ceva ca un deținut şi scrijelește pe pereții celulei fiecare zi scursă până la eliberatoare! Tot acum sta cu ochii pe ceas ca pe butelie, timpul trece şi simte că o să explodeze pentru că n-a scris nimic la proiect. Nu-i nimic. Noaptea-i lungă, cafea are destulă, iar ibricul se cere fiert la foc continuu. 

Scrie, şterge, scrie, şterge, mai iese pe terasă la un “fum” (căci deja miroase a creier încins) cât să-şi adune inspirația, mai aruncă o ochiadă pe Facebook să vadă dacă nu cumva colegii de celulă suferinţă o duc ceva mai bine, deja se simte mai bine când aude că alții o duc şi mai rău, păi “să moară capra vecinului” se înveţă din facultate. Tot aici învață că dacă înaintea alei sale…el o duce mai bine către un loc la buget.

Tot în sesiune s-au inventat şi proverbele “mai bine mai târziu decât niciodată!“, “pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese“, “Cine-i harnic și muncește ori e prost, ori nu gândește!”, “Toamna se numără bobocii!”, etc. 

Când învăţă şi el de notă maximă, vremea-i pune beţe-n roată şi îi troienşte cărările ce duc către examen…să mai spună cineva că studentul nu se pregăteşte pentru examen!  

 

Tags: , , , , ,

3 responses to “C-aşa-i în sesiune”

  1. Vienela says :

    Eh, cum sa nu se pregateasca! Stiu (stiam) o multime de poezii si cantece care laudau harnicia si devotamentul studentului fata de materiile pe care trebuie sa le studieze. :))))

  2. Dragos says :

    Nu stiu daca sunt nerabdator sa vad cum e in sesiune sau nu, momentan mi-e bine la liceu, chiar daca uneori ma plang ca e nasol chiar si acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: