Jurnalul unui blănos: vizita la veterinar

Am fost, cu chiu, cu vai, la cabinetul veterinar. După ce-am căscat ochii ca să văd mai bine ce se petrece pe acolo dar mai ales la pisicuţa albă, am ajuns pe masa de “operaţie”. M-au lăsat să adulmec fiecare colţişor, au vorbit despre mine, iar când să-mi taie unghiile am fost mai ceva ca Tarzan, sau cel puţin aşa au spus ei…cat să-mi sugereze c-aş fi sălbatic.

jurnalul unui blanosNu-s sălbatic, ştiu doar ce-mi place şi ce nu. Nu de alta mi-am dresat stăpânii să mă mângăie când vreau eu, să-mi dea drumul pe balcon când ridic un pic vocea, să-mi oprească oţâr de carnea de pe masă când mă gudur pe lângă picioarele lor.

Săraca Janne, pisicuţa aceea albă, oare ce-o fi zis când m-a văzut că urlu din toate încheieturile? Ei, prea puţin îmi pasă! Nici nu m-am uitat prea bine la ea, deşi scâncetul ei…oh, scâncetul ei de pisicuţă…

I-am pus la punct şi pe doctori, le-am arătat armele mele letale din dotare: nu mai puţin de zece unghii proaspăt ascuţite, patru canini puternici şi un mieunat asurzitor.Le-am expus pe toate chiar din braţele stăpânilor, nu care cumva să se ia de mine!

I-am lăsat în schimb să-mi admire şosetele şi fracul, însă ei, au fost cuceriţi de mustăcioarele mele albe supradimensionate. Mi-au spus că-s frumos şi deja o vedeam pe doamna doctor făcându-mi semne cu ochiul, dar nu m-am lăsat prea uşor impresionat. Trebuie să încerce mai mult, nu merge chiar aşa, cu una, cu două!

Au vrut să mă corupă cu o recompensă în mâncare…bineînţeles că am înfulecat tot batonul pe care mi l-au dat drept recompensă, am mai cerşit un pic dar n-am mai primit nimic. Stăpânii mei m-au luat repede, m-au mustrat, vădit ruşinaţi de ordasla sălbatică. Ei şi ce, eu nu-s mocofan, eu sunt motan!

Tags: , , ,

7 responses to “Jurnalul unui blănos: vizita la veterinar”

 1. belgianca says :

  Ce simpatic e! Eu am invatat sa le tai singura gherutele porcusorilor. Ma urasc ei dupa, dar le trece. 😀

  • filedinpoveste says :

   Pana la urma si eu tot acasa i-am taiat unghiile. A facut atat de urat la cabinetul medical incat nimeni nu mai indraznea sa se apropie cu foarfeca de el.
   Acasa l-am ademenit cu recompense si nici nu si-a dat seama ca noi scurtam unghiile.

 2. psi says :

  eu nu îi tai unghiile lui maya niciodată. şi le ascute ea singură…
  ce înseamnă oţâra ?

 3. Poteci de dor says :

  Al meu intra în transă când tăiam gheruţele. Parcă era hipnotizat, abia mişca 😀

 4. Cuvânta says :

  N-am taiat ghearele niciunei mate. Abia m-am descurcat la propriul copil, mi-ar fi frica de alte specii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: