Rostogolind înţelesuri…

M-au întrebat “de ce un blog?” şi m-am tot fâstâcit printre cuvinte, am cântărit bine situația, am dat răspunsuri care mai de care mai inspirate dar, mai ales, neinspirate, am ridicat pe alocuri din umeri, am mai mai dat şi răspunsuri politicianiste cât să scap ochii ațintiți spre mine. Şi-am repetat scenariul până când m-a luat durerea de cap şi-am început să mă întreb “de ce blog?.

Am scris de toate: cuvinte fără noimă, poveşti nemuritoare, poveşti de adormit copii, nişte fleacuri fără folos, gânduri nebănuite, fraze revoltătoare, vorbe de duh, idei de weekend şi alte câte-n lună şi în stele până a venit timpul să-mi răspund mie la întrebarea ce-mi izbeşte urechile ori de câte ori spun că scriu pe blog.

Cum de ce blog: pentru că îmi place să rostogolesc înţelesuri, îmi place să le rostogolesc pe toate feţele şi s-o aleg pe aia la care ne-am gândit, şi tu, şi eu, cel mai puţin (sau cel puţin aşa-mi place să cred). Îmi place să urc cuvintele în vârful dealului şi-apoi să le dau drumul la vale, să văd cum se învârt, cum se lovesc ele-ntre ele, cum sar în sus şi cum zac nemuritoare în vale.

Le rostogolesc dar…oare-s eu sau sunt Sisif şi-am fost sortit să urc veşnic, rostogolind spre deal, stânca uriaşă de cuvinte/înţelesuri? Iar, când ajung în vârf, să râd în gândul meu când piatra de cuvinte se rostogolește din nou…la vale? Eu râd deşi n-ar trebui, căci munca-i veşnic aceeaşi iar rezultate zero: ajung de unde am pornit, mă lupt iară cu piatra, mă ostenesc s-o urcă în vârf din nou şi iarăşi cade.

N-am cum să mă mândresc cu ea când munca mea alunecă, din nou, de unde-am început…sau, oare, ar trebui?

Au mai rostogolit înţelesuri membrii clubului psidor de femeie, Scorpio, Ioana Soglu, Vienela, Gânduri lunatice, ComiCultural, Sonia, zbor spre echilibru, Maya, adicherish.

Tags: , , , , , ,

23 responses to “Rostogolind înţelesuri…”

 1. Dan says :

  În tabel la Psi ai introdus link-ul greșit .

  • filedinpoveste says :

   Upsi! I-am dat de veste lui Psi. Sper să remediez cât de repede pot situaţia 😀

   • psi says :

    am remediat… acum jumătate de oră. că mai repede nu am putut pe motiv de absenţă pervazieră care se va repeta accentuat şi sistematic în perioada ce vine.

 2. Adriana says :

  ….tu mândreşte-te in continuare, dar nu te mira de ce spun cei din jur. Ei…rostogolesc intelesuri…in mintea lor, fara curajul de a le asterne la vedere, gata oricand să fie mâncat de viu de vreunul care….a priceput doar ce a vrut. Ideea asta am vrut s-o rostogolesc si eu pe blogul meu. Dar mă bucur ca am gasit-o aici. Te imbratisez.

  • filedinpoveste says :

   Din rostogolit nu mă pot opri…poate doar pe ici, pe colo cât să-mi trag respiraţia.
   De mândrit, ştii cum e, chiar şi coţofania-şi vede odorul frumos.
   Numai cum am auzit de rostogolit mintea mi-a fugit la neica Sisif.
   Te pup şi te-nbrăţişez şi eu!

 3. alma nahe says :

  Pentru cuvinte nu-ţi trebuie forţă ca să le urci la deal, ci libertatea de-a face asta, când toţi sunt de părere că mai bine le ţii la poalele muntelui. 😉

 4. maya says :

  Tu le urci, ele se rostogolesc, eu le prind și ti le aduc inapoi. Sisif reprezinta dincolo de tenacitate și inutilitate.La tine gasesc tenacitate si utilitate.

 5. Kadia says :

  Oricat s-ar rostogoli dus-intors, fie ea si piatra lui sisif, vor ramane urme, adanc sapate in piatra sau in muschii celui care urca piatra sau alearga dupa ea la vale. Urmele sunt si ele importante.

 6. Raluca M. says :

  De ce blog? Pentru ca ne place sa rostogolim sau pentru ca rostogolirea facea parte din noi inca dinainte de blog dar refuza sa ia o forma definita…

 7. Focka says :

  :)) mda

 8. EdiVoicu says :

  Ferice de voi si cde noi

 9. Raducu says :

  Bai, bravo voua ca aveti ce rostogoli, fiecare rostogoleste in felul lui, unii ca sisif, altii in felul lor

 10. Robbyy says :

  Deci voi pe blog rostogoliti intelesuri? Si eu care credeam ca doar aia de sunt invitati la talkshowuri rostogolesc intelesuri. Dupa titlu m+am gandit la maruta, la gherghe, nicidecum la ce fac cei care scriu pe blog

 11. PP.Ovi says :

  Rostogolim în fiecare zi, mai ales voi, femeile! Ce vă place să întoarceti vorbele noastre pe toate fetele nu stiu. Asa v-a facut Dumnezeu

 12. Elisa says :

  tot rostogolind intelesuri m-am despartit de prietneul meu 😦

 13. Garfield says :

  De exemplu, in politica e bine sa rostogolesti intelesuri, acasa, mai putin. Cu totii facem asta, mai ales cand nu avem ce face sau cand ne e teama sa intrebam sau cand ne consideram mai inteligenti si mai psihologi

 14. Alinutza says :

  :)) rostogolitul şi Sisif, ce sa spun, suntem sisif cu totii in viata asta

 15. Un domn says :

  voi femeile aveti talentul de a rostogoli intelesuri, noi mai putin.

 16. SandraN says :

  ne jucam cam mult cu intelesurile, nu crezi?

 17. Miranda says :

  Toti rostogolim intelesurile. Cateodata ne facem mai mult rau decat bine, cel mai bine ar fi sa intrebam omul ce a vrut sa spuna.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Psiluneli : Rostogolind înțelesuri | Hipertensiv - 16/12/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: