Moş Crăciun, un cadou şi mulţumesc!

Am intrat în line dreaptă. Acum tragem linie şi contorizăm: cât de cuminți şi ascultători am fost, cât am ajutat, cât am spus adevărul, cât de mult am dus la bun sfârșit ce ne-am propus. A fost un an obositor şi greu, iar răsplata vine abia acum, la final de an, în luna Moşilor: a lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun.

E luna decembrie, e luna în care suntem mai buni, mai înțelegători, mai calzi, mai săritori. Decembrie e luna în care spunem „mulțumesc” şi să ne arătăm recunoștința faţă de cei dragi. Acum le mulțumim celor care ne sunt alături şi la bine, dar mai mult la rău,celor care mai întâi ne-au certat şi abia apoi ne-au pupat, celor care ne-au învățat să fim buni cu ceilalți şi mai apoi cu noi, celor care ne-au acceptat aşa cum suntem, cu bine, cu rele, celor care ne-au învățat să fim noi, să avem răbdare, să fim buni şi să nu uităm să zâmbim.

Şi cum să le mulţumim dacă nu prin cadouri? Cadoul, nu imaginea, spune mai multe decât o mie de cuvinte, e cel care în care ne punem tot sufletul, toate cuvintele cu „mulţumesc”, toate urările şi toată recunoștința. Cadoul e o parte din noi şi, odată cu el, ne dăruim pe noi în semn de apreciere.

Acum  când clinchetul magiei de sărbători se aude în depărtare, am pornit şi eu în căutarea cadourilor. Am zăbovit printre beteală şi globulețe,  lumini colorate ce împânzesc orașul până ce am găsit cadoul perfect pentru cel drag inimii mele.

După ce-am admirat o mulțime de cadouri, am ştiut că magia Crăciunului stă în puterea de a dărui şi plăcerea de a te bucura de zâmbetul celuilalt, de emoţia descoperirii lucrului ce stă ascuns în cutia frumos ambalată, de strânsul în brațe şi pupatul pe obraz în semn de mulţumire.

Domnului inimii mele i-aş pune în ghetuțe (sau sub brăduleț) miros de scorțișoară și măr copt, dulceața prunelor de octombrie, dragostea din primul an, entuziasmul fiecărei călătorii, dragostea mea de sat, liniștea de la gura sobei și căldura Crăciunului petrecut cu cei dragi.

N-aş ştii cum să-i mulţumesc pentru fiecare Crăciun pe care mi l-a oferit decât oferindu-i o bucăţică din Crăciunul meu: o cafea parfumată pentru diminețile reci, un ceai negru cu aromă de albăstrea albă şi albastră, de piersică şi cremă de lapte pentru serile lungi în care ne zgribulim sub pătură la umbra unei cărţi bune, un set clasic de produse pentru ingrijire personala marca Scottish Fine Soaps cât să poarte peste tot aroma bucuriei pe care mi-o oferă mie în fiecare zi şi câteva decorațiuni de Crăciun cât să nu uite clipa în care i-am spus “mulţumesc!” şi “te iubesc!“.

Voi i-aţi scris Moșului? Ce vreţi să vă aducă sub brăduleț?

Tags: , , , , ,

4 responses to “Moş Crăciun, un cadou şi mulţumesc!”

 1. Vienela says :

  Pe cadoul Xmas am pus si eu ochii… Tare mi-ar mi-ar placea sa il gasesc sub brad in dimineata de Craciun. Oare daca ii scriu mosului reuseste sa se ocupe la timp de dorinta mea? 🙂

  • filedinpoveste says :

   Am zis că îi scriu şi eu, că tot trebuie să ajung la poştă să cumpăr timbre.
   Chiar vorbeam aseară cu nişte prieteni, iar unul dintre ei mi-a spus că anul trecut de Moş Crăciun şi-a făcut cadou un loc de muncă. Sper ca Moşu să citească şi să-aducă acest cadou.

 2. Adriana says :

  Ce frumos vom sta noi impodobite de Craciun cu bijuteria borealy! Imi plac mănuşile rosii de mor. Multe cadouri faine am văzut pe site. Să vă aducă Mosul tot ce doriti!

  • filedinpoveste says :

   Şi mie mi-a rămas gâdul la mânuşile alea…dar şi la eşarfă (dacă mai zic odată de ea s-ar putea să mi-o iau peste bot că, se zice, c-aş avea prea multe).
   Mulţumim!
   Îţi urez şi ţie la fel, am auzit că anul acesta o să vină încărcat, cică-l dor şalele de la atâtea cadouri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: