Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moșule,

N-am mai scris de mult scrisori, nici de of şi nici de dor. Ne-am vorbit decât în vis sau poate când a mai nins. Anul acesta o fost la fel, nici mai rău şi nici mai bun, am trecut prin multe: licenţă, admitere master, supărări, bucurii…că nici nu le mai ştiu şirul. Poate-am fost un pic mai rea, şi un pic mai plângăcioasă, şi poate şi mai nervoasă, dar matale le-ai dat răbdare la toţi şi iacătă că-s vioi, zâmbăreți şi iar te-așteaptă.

Nici nu ştiu ce să îţi spui, că nu ne-am vorbit de mult. Tu eşti bine? Sănătos? Crăciuniţa-i bucuroasă? Renii au destul nutreţ? Spiriduşii mai au energie? Cum o duceți acolo, în Laponia, acum c-aţi întrat în linie dreaptă? Mai e doar o lună. Câţi copii v-au scris? Câţi au fost cuminţi? Ei şi de n-au fost…tu eşti bun cu toţi şi îi ierţi de poţi.

Eu ce să îţi cer? Sănătate multă ţie şi apoi şi mie, mai întâi la buni, dar şi la străbuni. Răbdare de ai, umple sacul tău şi adă-mi şi mie şi la toţi ai mei. Linişte mai ai? Vreau şi-n pic dint-asta, bucurii o mie pentru anul ce stă să vie. Cumpătare-aş vrea pentru zile negre, pentru supărări şi lipsă de noroc.

Şi pentru copii, pentru amintiri, să le-aduci „Crăciunul în cele mai frumoase povestiri”. Cu Dickens în frunte, Oscar Wilde, Mark Twain şi mulţi alţii…să le-arăţi matale cum este Crăciunul, cum e bucuria, liniştea şi lumea.  

Spatele te mai supără? Căci anul acesta vreau să-ţi cer, dar nu pentru mine, deci, te rog frumos, să aduci în dar o minunea mică, gungurită, un suflet micuţ pentru ceastă fată.

 Îţi spui, Moşule, că anul ce vine vreau să fac o mie: să fiu şi mai bună, şi mai liniştită, şi mai cumpătată şi mai învăţată. Vreau s-ajut de pot, să nu mai trândăvesc, vreau să mai citesc, pe blog să povestesc, să nu uit să zâmbesc, să am timp pentru ai mei, să lucrez cu spor, să iubesc cu dor.

Şi pentru sărmani, matale să fii cu dare de mână, să le-aduci mângâieri, măcar de Crăciun, să îi ocrotești şi să îi iubești, iar pentru bogați să le-aduci în dar știre de sărmani, ca să îi ajute în zi de sărbătoare, să le facă lor: ziuă bună.

Te aştept mereu, cu lapte şi fursecuri, iar de-acum încolo o să-ţi scriu mai des, să îţi povestesc că sunt fată cuminte, cu note bune, ascultătoare şi mai înţeleaptă.

Mi-e dor, Moşule, să-ţi şad pe genunchii, să-ţi spun poezii, să plâng de necaz că iar am uitat mândră poezie şi să-ţi spus din nou „Căţeluş cu părul creţ”. Mi-e dor, Moşule, să te văd zâmbind, să-mi mângâi părul, să-mi ştergi ochii şi să-mi dai în dar dulciuri, păpuşi şi portocale.

Un copil!

Articol scris pentru Super Blog 2013!

Tags: , , , , , , , , ,

7 responses to “Scrisoare către Moș Crăciun”

 1. Pinky Rainbow says :

  Ce frumos ai scris!!! Imi place la nebunie! Mai ales partea in care il rogi sa ii dea un bebe Danei! Super, super, super! :*

 2. Vienela says :

  Am fost atat de egoista incat nu am cerut decat pentru mine, fara sa ma gandesc la sarmani, fara sa ma gandesc la Dana si la bebele ei. Dar Mosul are puteri de care muritorii de rand nu dispun si stie tot, aude tot, vede tot. Stie si cat de mult mi-a placut scrisoarea ta.

 3. Spunsieu says :

  Hm, asa frumos l-ai invitat pe Mos la lapte si fursecuri ca-mi vine sa ma deghizez si sa vin eu in loc!

 4. Sonia says :

  Mi-ar plăcea ca Moșul să-ți îndeplinească toate dorințele. Meriți și merităm asta.

 5. Litere Stacojii says :

  Ai inceput parca in versuri 🙂
  Sa-ti implineasca Mosul si Dumnezeu marele miracol pe care il astepti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: