Ce te învaţă studenţia II

Studenția nu te învață numai să fii chibzuit ori să rămâi lefter imediat ce ai primit pensia alimentară de la ai tăi, studenţia te învaţă să fii creativ: de la născocirea scuzelor pentru că ai uitat să trimiți proiectul la timp la minciunile spuse mamei când te întreabă de ce n-ai adus caserolele acasă şi până la brevetarea de noi modalități de a încuia casa atunci când ai uitat să îţi faci o dublură la chei…şi nici nu trebuie să fii student la inginerie, îţi trebuie doar o doză de “creativitate” şi o șurubelniță. De ce zic astea? o să vedeţi pe parcursul poveștii.

Cu toții am avut în studenție colegi de cameră sau de apartament care, din lene sau din 1001 motive, nu îşi făceau o dublură la cheie luni întregi. Încercau ei să-şi muleze programul după al tău dar, la un punct, tot dădea cu virgulă.

Aşa se face şi în povestea de astăzi. Se dau următoarele variabile: toamnă…sfârşit de octombrie, un apartament, două camere, doi studenţi, colegi de apartament, unul cu chei, unul fără, unul pe la cursuri, altul pe la uşă (cea de la apartament…nu cel de la amfiteatru). Studentul F a fost plecat în provincie şi s-a întors la Bucale cu paporniţa plină şi cu încă un prieten pentru a devora bunătățile de la mămica. Celălalt, studentul A, mai conștiincios, chipurile, a plecat la facultate.

După desfătare şi mâncat pe săturate, studentul cu burta plină s-a gândit c-ar merge şi un curs de econometrie, ca să se așeze mâncarea mai bine nu de-alta dar parcă păcătoasele calorii se ard mai bine pe o banca în amfiteatrului de la ASE. Dă să plece. Când să-nchidă uşa, ciuciu cheie. Brusc i s-a trezit conștiința din sine, automotivarea şi încăpățânarea de a ajunge cu orice preţ la egonometrie. Îşi sună colegul care avea cheie şi îl roagă să vină până acasă să încuie uşa şi să meargă împreună la facultate. Acesta îl refuză, fiind în mijlocul cursului, şi îi mai scrâneşte şi câteva cuvinte de laudă desfătatului.

Ce să facă? Cum să facă? În cele din urmă ia o decizie şi îşi sună iar colegul şi îi transmite următoarele:

-Ne întâlnim în jumătate de oră la Romană, la coloane, să îţi dau ceva?

– Bine!

Se termină cursul, studentul eminent se îndreaptă spre casă şi se oprește la coloane ca să se întâlnească cu studentul F aşa cum a fost înţelegerea. Studentul F vine într-un suflet, scoate ceva din buzunar şi, palmat, îi întinde studentului A mâna şi îi dă acestuia …clanță. Da, aţi citit bine, clanță de la ușa apartamentului.  Se pare că acesta murea de nerăbdare să ajungă la curs şi pentru a feri casa de hoţi, s-a gândit el că ar fi bine să ia clanţa uşii cu el, că, deh, ce hoţ se duce la furat cu o clanţă universală în buzunar!?!

Şi uite aşa studentul A s-a dus şi cu clanţa şi cu cheia-n buzunar căci cheia nu e bună fără clanța şi nici clanța fără cheie, iar în vremuri de criză studenții găsesc soluții inventive tipic româneşti.

Fetele probabil erau ceva mai descurcărețe, nu trebuia să facă tranzacţia minune cu trucuri de magie, foloseau o geantă, o pungă de cadou mai colorată şi scăpau de privirile curioșilor de la metrou.

Hop ţop prin amintiri am scris şi articolul numărul paisprezece pentru Super Blog 2013, probă sponsorizată de Reeija.

Tags: , , , ,

3 responses to “Ce te învaţă studenţia II”

 1. Sonia says :

  Faină metodă. Și mi-ai adus aminte de studenție și de viața la cămin. Doamne câte minuni mai inventam și noi ca să ne facem viața mai ușoară. 🙂

 2. Vienela says :

  :))) Sa stii ca nu trebuie musai sa fii student pentru a folosi metoda cu clanta. Nu mai retin din ce motiv, dar stiu ca faceam cu schimbul cu sora mea carand clanta la joaca. Trebuie sa o intreb, poate isi aminteste ce am avut in acea zi, de nu am putut lasa clanta la locul ei.

  • filedinpoveste says :

   =)) abia astept sa aud povestea clantei tale.
   Eu am ras cu lacrimi cand il auzeam pe al meu povestind. Nu-mi venea sa cred ca este posibil ca o persoana sa nascoceasca o asemenea solutie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: