Să zburăm pe patru roţi

Face slalom printre norii de fum, reușește să ocolească claxoanele şi înjurăturile din trafic în timp ce buzunarul tău e liniștit  fără să se mai prăbușească la fiecare învârtit de cheie. De cum te-ai urcat la bordul lui, depășește huruitul mastodonților din trafic, nervii șoferilor şi încordarea de la semafor. Îşi țese asfalt din puf de nor şi praf de stele şi te poartă pe aripile vântului într-o liniște în care poţi să-ţi auzi până şi zbuciumul interior. Îl cheamă Prius, Toyota Prius şi nu, nu este Prime, liderul autoboţilor venit de pe planeta Cybertron, ci este o mașină cu care pluteşti.   
Chit că pare din altă lume, după nume şi funcționalitate, cu un hibrid redescoperim lumea şi plăcerea condusul, iar şofatul se va transforma în plutire cât ai zice “vrum vrum”.  Hibridul ne va tăia sfoara ce ne leagă de glie şi ne vom ridica sus, mai sus şi mai sus exact aşa cum zbura familia Jetson în fiecare episod.

Când conduci un hibrid simţi că pluteşti, simţi că maşina prinde aripi. Plutitul vine şi de la taxe pe poluare mai uşoare, iar buzunarul tău nu te va mai trage în jos la primul învârtit de cheie. Statul pe loc nu îţi va pironi ochii pe acul care se înțepenește pe marginea prăpastiei înflăcărată de consumul mare de carburant, căci motorul electric vine cu o soluţie chiar şi pentru cardiaci: acul se va fixa comod între cifre modeste, prietenoase cu buzunarul dar şi cu mediul.

Dacă mașinile clasice tuşesc tone de praf şi fum atunci când stau pe loc dar mai ales când se îngrămădesc să treacă repede, repede intersecția, hibrizii torc liniștiți spre invidia suratelor. Când se supără apasă accelerația la maxim şi mârâie mai ceva ca un leu în savană.

De invidioase ce sunt, mașinile clasice troncănesc la fiecare semafor de măi că le sar bujiile. N-au şi ele motor electric. Cică, se zvonește, că urmează o revoluție auto, cică maşinile nu mai vor pe șosele, vor şi ele să zboare, vor toate motor electric.

Ş-acum hai să plutim precum familia Jetson: fără grija motorinei arse la semafor, fără gălăgia motoarelor puse în funcțiune, fără înjurături şi claxoane, fără fum şi praf, doar noi şi-un hibrid.

Chit că pisica ne-a tăiat calea, terminăm tura numărul treisprezece din Super Blog 2013.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: