Ce a mai făcut blănosul

Blănosul ăla mic despre care vă vorbeam în vremuri nu prea îndepărtate a mai crescut şi, deşi e îmbrăcat la costum, nu este deloc un gentleman, este un Bruce Lee mereu fioros, mereu gata de atac, mereu pus pe bătaie. Rivalii lui sunt mâinile, picioarele şi cam tot ce mişcă în casa asta.  

pisica pe tastaturaSă nu credeţi că s-ar fi cuminţit sau că i-a venit mintea la cap odată cu înaintarea în vârstă căci prostiile lui s-au înmulțit cu fiecare zi pe care o aleargă prin ogradă. În ani pisiceşti cred că e adolescent, iar după moacă i-aş da vreo 19-20 de ani.

Aşadar să trecem pe răboj ultimele poznăi ale “micuţului”.

De tors, toarce la fel de mult: dimineaţa devreme când dă concerte pe la uşă ca să intre în dormitor, când face poznăi şi e certat de mama focului. Bineînțeles că îţi lasă un răgaz cât să-ţi treacă nervii apoi vine torci torci lângă tine. Tu te faci că nu cedezi aşa uşor dar el se gudură până ne înmoaie pipota.

Mai nou a devenit dependent de atenţie, mai ceva ca mine în proba tentaţiilor (i)rezistibile. Pur şi simplu nu rezistă să nu se bage în seamă atunci când te uiţi la un film bun, îţi scrii articolul pentru a doua zi, sau mai lucrezi ceva pentru muncă. Se dă pe lângă tine, ţi-o aduce pe iubita lui , o aruncă lângă tine, ţi-o vâră sub nas, se așează pe tastatură până îl bagi în seamă. Când nimic din toate astea nu funcţionează dă drumul la motoraşe.

Pentru el totul este o distracţie: orice se rostogoleşte sau foșnește e numa’ bun de jucărie.

Îi plac bomboanele, alea ambalate, ş-al lor foșnet. Aşa se face că într-o seară a furat cinci sau şase bomboane, le-a învârtit în stânga, în dreapta, le-a aruncat în aer mai ceva ca într-un dans de salsa şi le-a pitit sub canapea sau în locuri obscure.

Cred că atunci când era mic frecventa discotecile, altfel nu îmi explic de unde a învăţat faza cu aruncatul şerveţelelor în sus pe ringul de dans. Îşi ia iubita, fură şerveţele şi chiar şi hârtie igienică, le molfăie până face un covor de şervet şi-apoi se apucă de dans. În urma lui totul este ca după o petrecere cu confetti.

Să nu vă mai zic că a învăţat un mod de evadare: se caţără cu vitezi pe plasă împingând-o în exterior, până când aceasta se deschide. Dă o tură pe balconul vecinilor, iar apoi se întoarce triumfător acasă. Dacă are acces pe balcon o zbugheşte la vecini când te aştepţi mai puţini.

Pozne face o mie, vă mai enumăr câteva:

 • sapă-n flori, roade frunzele florilor, le dă cu susu-n jos tot dansând cu iubita lui;
 • se caţără pe plasa împotriva ţânţarilor şi țuști pe marginea geamului. Cu un mieunat drăgălaş crede că va scăpa teafăr şi nevătămat. Îl dai frumos jos după care repetă figura până când închizi sau rabatezi geamul;
 • După ce stăpânii fac duş e musai ca cineva să şteargă brobinţele de apă de pe cadă. Blana lui e ideală aşa că nu se sfiește să o pună la bătaie. La fel face şi cu doama chiuvetă. Doar în cazul ăsta a mai rămas un gentleman;
 •   Nu lasă nimic pe masuţa din living. Dacă cineva îndrăzneşte să-şi lase un pix, o foaie, o cheie pe măsuţă, blănosul are grijă ca totul să ajungă pe covor.
 • N-avem noi cabluri în casă câte poate el roadă;
 • Nu-i place deloc concurenţa! Dacă-i punem să asculte nişte pisoi mieunând vine repede, se așează pe laptop şi toarce: “hei, nu vedeţi ce drăgălaș sunt?

Tags: , , , , , , , ,

6 responses to “Ce a mai făcut blănosul”

 1. Cristina P says :

  wait, what? roade cabluri? urmeaza sa primim un pisoi…si asta cu cablurile va fi belea….

  • filedinpoveste says :

   Le capseaza. Daca vrei iti fac o poza. Cablul de la castile telefonului au fost facute franjuri…

   • Cristina P says :

    zicea si sotul – l-am intrebat dupa ce am citit articolul tau – ca unele pisici, da, rod cabluri. valeu. o sa le dau cu pepperoncini lol ca la noi e colectie de cabluri (amandoi geeks si eu lucru de acasa).

 2. Adriana says :

  Am trei pisici, dar nu cunosc astfel de povesti decat prin prisma unuia care acum nu mai e printre noi. Atunci stateam la bloc si avea multe din metehnele blanosului tau. Asta era probă amuzantă. M-am mirat ca ai pus-o de sine statatoare. Cabluri, in schimb, nu a ros nici matele, nici cateii. Ce noroc!

  • filedinpoveste says :

   Blanosul meu a capsat tot cablul de la laptop, ma asteptam sa il vad la 2 20…se pare ca a fost norocos.
   Si da, ai dreptate, blanosului astuia ii statea bine la proba anuzanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: