Titanul Hurom

În vremuri nu prea îndepărtate a existat un titan care ar semăna mai degrabă cu Sfarmă-Piatră. Era un titan tânăr şi puternic, care învăţase cât fusese ziua de lungă din greşelile străbunilor săi şi care-şi exersase răzbunarea în fiecare dimineaţă, chiar şi la cele mai neortodoxe ore pentru un om normal. Numai că el nu sfărâma pietre, el presa cu putere chiar şi cele mai forţoase fructe. Îl cheamă Hurom şi este cel mai viteaz titan.

Când au auzit de existenţa lui, oamenii l-au privit cu neîncredere şi şi-au amintit de gaura din buzunar lăsată de rudele lui. Numai că Hurom nu are nimic în comun cu acestea decât denumirea generică de storcător de fructe, căci el nu este numai un storcător de fructe, el este dătătorul de sănătate al fiecărei dimineți.  Şi ca să îşi arate recunoștința că a fost eliberat din cutia de carton care îl ţinea captiv, titanul a promis că îi va scăpa pe oameni de morocănoşia dimineţilor, de chinul trezitului din viul nopții, de lipsa poftei de mâncare la primele ore ale zile. Pentru asta titanul le-a oferit în semn de recunoștință o licoare miraculoasă, unii spun c-ar fi o poţiune magică, care redă puteri chiar şi celui mai slăbit om.

Şi astfel Hurom a început să prepare precum un vraci licori magice în fiecare dimineaţă, iar pentru dependenţi…la orice oră a zilei.

Vrând să-i afle secretul, duşmanii îl priveau din umbră şi se minunau: cum poate unstorcător de fructe să prepare asemenea licori? Nici nu terminară întrebarea căci titanul Hurom le oferi răspunsul:

“Secretul stă în sistemnul Slow Squeezing System cu care maestrul meu m-a înzestrat. Tot el m-a învăţat că pentru a prepara o astfel de licoare trebuie să am foarte multă răbdare şi să gândesc totul la rece”. Aşa se face că titanul stoarce fructele fără frecare şi fără a încălzi sucul din cauza grabei şi vitezei excesive. Fiind un storcător cu presare la rece, Hurom doar presează fructele la temperaturi mai joase, la o viteză mică, reuşind astfel o stoarcere sănătoasă chiar şi a celor mai tari fructe sau legume.      

Auzind de toate acestea, fructele s-au răsculat şi-au pus-o de-un război. Mai întâi au dat sfoară-n ţara fructelor, legumelor şi a verdețurilor: “trebuie să ne aliem, titanul Hurom e pe cale să ne zdrobească!”. După ce au semnat fel de fel de tratate de coaliție, au stabilit că avangarda ar trebui compusă din durul morcov, forţoasa ţelină, puternicul măr şi rezistenta sfeclă roşie. Auziseră ele din nu ştiu ce surse că storcătoarele de fructe ar fi blânde cu ele, iar fructele şi legumele ar fi scăpat din încăierare aproape întregi.

Lupta părea inegală căci titanul Hurom era unul singur şi trebuia să ţină piept la atacuri venite din toate colțurile lumii, însă puterile sale extraordinare le-au nimicit dintr-o singură presare pe toate fructele şi legumele din avangardă. Nici n-a trebuit să se mişte precum un samurai in chimono, el făcea totul încet şi calculat, iar în urma lui fructele şi legumele erau date-n două: o parte s-a făcut sânge suc, iar cealaltă a rămas colb de fruct sau de legumă.

Văzând acestea, ţelina s-a dat de trei ori peste cap, s-a încordat cât a putut de mult şi a tăbărât în gura storcătorului. Celelalte legume şi fructe l-au atacat pe titan din toate părțile, dar ce să vezi, tot ce ieșea din mâna titanului erau praf de legume într-o parte şi suc în cealaltă.

Cu ochii bulbucaţi legumele, fructele şi verdeţurile şi-au dat sema că Hurom le stoarce până şi ultimul strop de viaţă. N-au avut de ales şi au capitulat. Şi-au luat-o la sănătoasa împrăștiind vorbă în regat că titanul storcător este de neînduplecat.

Dacă vrei şi tu să ai un astfel de titan acasă, unul care să-ţi stoarcă şi ultima fărâmă de sevă din morcovi, ţelină sau mere, scapă-l din cutia de carton care-i încătușează puterile şi eliberează-l. Hurom promitie că o să-ţi prepare licori miraculoase la orice oră din zi sau din noapte. Pentru a-l elibera apasă aici.

P.S.: eu m-am dat de două ori peste cap şi-am făcut şi cea de-a doua temă pentru concursul SuperBlog 2013.

Tags: , , , , , , , ,

4 responses to “Titanul Hurom”

 1. Adriana says :

  …m-ai convins! Ce de legende circulă pe Superblog…cred că simt rascoala fructelor la mine in bucătărie…fără să aibă storcător. Asa imi trebuie dacă citesc cu glas tare. S-au speriat degeaba. N-avem Hurom de-asta. De fapt n-avem deloc. O fi timpul să cumpăr unul. Succes..ţie!

  • filedinpoveste says :

   Cred că fructele tale s-au uitat în stânga şi-n dreapta şi cerşeau milă, după care au răsuflat uşurate.
   :)) fructele mele tau liniştite, au lângă ele un storcător care le lasă aproape întregi. Dacă storc mărul îmi rămâne pulpa în zeamă (zici că-am dat mărul pe răzătoare aproape, doar că tăietura e altfel) :)). Pot să fac plăcintă cu mere din restul pulpei.
   Partea proastă e că suc iese prea puţin ca să ne sature pofta.

 2. vienela says :

  Mi le-am putut imagina alergand prin bucatarie speriate, cu o naframa-n varf de bat, cersind indurare de la invingator, in timp ce el ramanea rece ca argintul si impasibil. :))))

 3. Litere Stacojii says :

  La mine se numeste Alchimistul Hurom :))
  Numai denumiri mari i-am pus Storcatorului, Titanul, Alchimistul, Imparatul si ce-or mai fi :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: