Prima zi de facultate

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la primele zile de şcoală nu am cum să nu mă gândesc la ploile acelea mărunte şi reci, la visele mari pe care le desenam în minte, la tremurul din glas când intonam imnul României, pe cel al liceului sau al facultății, la emoțiile întâlnirii colegilor şi/sau profesorilor, la suspinul adânc şi privitul în urmă…la vacanţă. Şi da, era atât de frumos, era emoția unei zi de toamne, era emoția unui elev şi a unui student deopotrivă.

Numai că între timp am mai crescut, emoțiile s-au mai risipit, visele s-au spulberat cu fiecare rază de soare, așteptările nu mai depind de profesori, de cursuri sau de orar (ori poate prea puţin), așteptările ţin de forțele şi creierașul care se cere hrănit mereu cu informație.

Astăzi nu mai participăm la festivități de deschidere a anului şcolar/universitar căci acest ritual e precum iubirea consumată: are acel ceva care te nelinişteşte dar nu mai are aceeaşi sclipire din privire cum era în prima zi. Astăzi doar ne îmbătăm cu zâmbetul şi cu speranţele bobocilor avizi de studenţie.

Toţi păşesc timid în urma ta, unii imită paşii celor ca tine, paşi bătătoriţi de zeci sau sute de studenţi, iar alţii au crezut în creativitate şi încearcă să-şi lase amprenta pe fiecare pas, să-l facă mai la stânga, ori mai la dreapta, ori mai dichisit, ori mai conturat.

În orice caz, baftă studenţi!

Tags: , , , ,

2 responses to “Prima zi de facultate”

 1. Aliosa says :

  Bafta si din partea mea ” filedinpoveste”

  Pentru tine si pentru toti studentii,
  Acum in prima zi de studentie
  Dar si pentru absolventii
  Ce-au plecat in pribegie,
  O frumoasa melodie :

  O seara fara ploaie !
  Aliosa.

 2. Litere Stacojii says :

  Buna,
  te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, unul este placat cu aur, altul cu rodiu.
  Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.
  Numai daca vrei, scuze de off-topic. 
  Te pup si multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: