Ce e o carte bună?

Ce e o carte bună? Răspunsul stă ascuns în sufletul şi pofta de lectură a fiecăruia, dar iacătă că echipa de la librăria online Libris.ro nu se mulţumeşte cu un răspuns generic şi ne invită să săpăm adânc în pofta de lectură, în mirosul de hârtie abia scoasă de sub tipar, în emoţiile impregnate cu cerneală în cărţi şi tipărite cu fiecare rând citit în sufletul nostru şi să găsim răspunsul după pofta inimii la întrebarea “ce este o carte bună?.

1234474_10153144557060464_1596737552_nO carte bună îţi vorbeşte ca unui prieten drag, te îndeamnă să asculţi, să simţi cum nu ai mai simţit vreodată şi te lasă să visezi purtându-te pe cărări nebătătorite încă de spiritul tău, deschizându-ţi totodată noi orizonturi.  E acea carte care te ceartă, îţi şterge lacrimile de pe obraz şi le strânge pe paginile sale. E acea carte care te face mai puternic atunci când eşti mai slab şi îţi arată că eşti slab atunci când te crezi puternic.

O carte bună e aceea care nu te lasă să-i închizi paginile sau să-i întorci spatele. O carte bună e aceea care te ţine treaz până noaptea târziu chiar dacă dimineaţa trebuie să te trezeşti devreme, e aceea care te frământă peste noapte, te face să trăieşti coşmarul vinovăţiei că nu ai aflat cum se sfârşeşte totul. Dar chiar şi aşa, o carte bună te aşteaptă până-n zori când soarele se iveşte pe cer, ea fiind prima căreia îi zâmbeşti şi îi spui “bună dimineaţa!“, iar inima îţi saltă de fiecare dată când o strângi la piept. O carte bună e aceea care te aşteaptă chiar şi când fugi de ea.

O carte bună e aceea care se termină repede deşi numărul paginilor sale i-ar copleși pe mulţi, e acea carte ale cărei pagini zboară una după alta, iar când te uiţi în urmă vezi stoluri dese de porumbei.

O carte bună e aceea care te lasă să guşti din fructul interzis fără să păcătuieşti şi care îţi stârnește emoții nemaiîntâlnite.

O carte bună te lasă să zăboveşti în librărie printre paginile sale şi te îndeamnă să te bucuri precum un copil într-un magazin cu bomboane, o carte bună nu are răbdare, se vrea citită şi se vrea acum. O carte bună e duşmanul curierului căci oricât de repede ar fi livrată, mereu ţi se pare că a durat o veşnicie până a ajuns în mâinile tale, dacă îţi achiziţionezi cărţi online cu siguranţă a încolţit sentimentul acesta şi în sufletul tău, dar nu-i de vine curierul ci doar nerăbdarea ta.

O carte bună e aceea pe care o recomanzi de fiecare dată, e aceea care te face mândru că ai citit-o, e aceea pe care ai reciti-o iar şi iar, e aceea la care revii după ani şi ani, e aceea pe care o porţi în suflet. O carte bună e aceea la care te gândeşti acum.

Cartea aceasta te face să uiţi de timp, de răutate, de ştirile care ocupă primele pagini ale ziarelor, de întrebări care te frământă şi de probleme care te macină.

Aceasta este o carte bună pentru mine. Pentru tine ce este o carte bună?

Tags: , , , , , , ,

12 responses to “Ce e o carte bună?”

 1. psi says :

  o carte pe care nu aş vrea să o termin niciodată. o carte pe care nu aş împrumuta-o niciodată… o carte pe care nu m-aş sătura să o citesc – recitesc niciodată.
  vorbeşti despre o librărie pe care orice braşovean care iubeşte cărţile o cunoaşte. locuim cumva atât de aproape? 🙂

 2. Iuliana says :

  O carte pe care o iau cu mine peste tot si-i sorb paginile de cate ori am un ragaz. O carte care ma acapareaza, care imi ridica intrebari si imi da raspunsuri, o carte in care parca ajung sa locuiesc pentru o vreme si care as vrea sa nu se mai termine niciodata. O carte de care mi se face dor imediat dupa ce i-am intors ultima fila…

 3. cotos says :

  O carte buna? Una despre razboi. Aia numesc eu o carte buna. Dar fiecare cu gusturile sale.

 4. O fată says :

  Aceea care ma face sa nu mai vad, sa nu mai aud, sa nu mai simt altceva decat imi transmit randurile ei.

 5. Hapi River says :

  Cea care te invata ce-ai vrut sa afli. Care te vrajeste si n-o poti parasi. Cartea a carei poveste ti-o amintesti peste ani

 6. Oana says :

  O carte la care te tot gandesti. Si trec saptamanile de cand ai terminat-o si tot ti-e gandul la ea. Si trec anii si mai citesc zeci de carti si nu o uiti.
  Si o recomanzi insistent la toti, vorbesti de ea, scrii despre ea.
  Asta e pentru mine o carte buna, una pe care nu o poti uita.

 7. Cristina P says :

  o carte buna e cea pe care nu o pot lasa din mana dar si cea care ma lasa sa “vad” exact lumea inchipuita de autor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: