Unde-s mulţi…nepăsarea-i mare

Nepăsarea nu-i un decor dintr-un film prost, e decorul unei Românii dezinteresate, prost-crescute, neinformată şi cu impresia că e cea mai bună, cu impresia că merită mai mult muncind mai puțin, cu impresia că minoritățile o trag în jus, nepăsarea e decorul unei Românii leneșe!

Ce îi place românului mai mult dacă nu rânjitul fasolei pe la colţ de stradă, ce îi face mai multă plăcere dacă nu să râdă de necazul altuia, ce îl minunează mai mult dacă nu prostia, nepăsarea şi nesimţirea? Aş zice că românismele.

Urăsc acele reacții tipice românești precum: ţigăneala continuă ca la piaţă, aflatu’ în vorbă, manevrele neregulamentare şi de-a dreptul idioate în trafic (întoarcerea maşinii în intersecţie la oră de vârf), “las-o bă că merge-a aşa!”, dar şi mai mult urăsc nepăsarea, lipsa seriozităţii şi proasta-creştere, iar, la români, toate astea au devenit sinonime cu România. Nu-i de mirare că am devenit subiecte de râs în întreaga lume, nu-i de mirare că oamenii serioşi şi investitorii serioşi ne ocolesc. Nu-i de mirare că semnăm contracte şi acceptăm afaceri dubioase numai ca să arătăm românului că ăi de la putere fac ceva.

Românului nu îi pasă de nimeni şi nimic decât atunci când “eroul” principal este el. Lui nu îi pasă de mediul înconjurător, iar pentru un leu în plus ar fi în stare să toare cianură în şoşonii vecinului, darămite într-o localitate întreagă. Românul îi lase pe toţi să fure atâta timp cât primeşte şi el şpagă de-o măslină. Românului nu îi pasă de semeni câci tot ce ştie el să facă e să râdă şi să plângă de suferinţa lui, dar mai ales a altuia.

Românului  îi place să râdă atât de mult şi tot ce vezi în jurul tău e un decor de-a râsu-plânsu’ dintr-un spectacol de circ continuu care se hrăneşte cu prostie, dezinteres, lipsă de respect, nesimţire şi necaz. Un spectacol cu violuri, crime, dat în cap, înjurat, furat, minciună parlamentară şi miliţe din secolul trecut. E un spectacol învechit dar totuşi actual. E România oamenilor nepăsători care întorc capul atunci când  o femeie e violată lângă ei, care râd precum clownii când un ţigănuş cotrobăie de zor în geanta unei dame, care nu ştiu că un apel la 112 face diferenţa între un coşmar şi o viaţă normală.

Pentru o Românie sănătoasă evitaţi contactul cu prostia, hoţia, invidia, lenea, minciuna şi nepăsarea, dacă, totuşi, aţi inhalat unul dintre aceşti microbi, prezentaţi-vă de urgență la muncă, medicului poate fi şi el infestat.

Tags: , , , , , , ,

6 responses to “Unde-s mulţi…nepăsarea-i mare”

 1. cotos says :

  Dar putem noi evita toate alea in Romania? Nu cred.

 2. Ion De Lemn says :

  Andreea, eu cand am spus ca suntem o societate plina de depravati, m-ai luat la misto. Stiu foarte bine toate problemele societatii romanesti, dar printre cele mai grave este cu siguranta urmatoarea :depravarea, aroganta, fatarnicia si ipocrizia, care devin tot mai pregnante pe an ce trece, din cauza lipsei educatiei, normal.

  Intr-o tara in care se intampla toate astea este foarte “normal” ce se intampla, sunt consecintele faptelor noastre, e simplu de inteles ! Nu-ti trebuie decat un pic de judecata pentru a pricepe…

 3. vienela says :

  Romanului ii mai place sa faca din tantar armasar si sa se alimenteze cu produsele alterate orefite de televiziuni si ziare. Multe dintre stirile care ajung la noi sunt false, trunchiate sau exagerate.

 4. abisurile says :

  Eu am vazut reclama pentru Revelionul de la Pro Tv si m-am luat cu mainele de cap. Cum naiba sa poti degrada in asemenea hal traditiile stramosesti? Niste fetite in niste un fel de fuste – le-as spune altcumva daca ar exista cuvantul – joaca hora fataind de mama fundulete dinadins dezgolite …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: