De prin R.A.T.B….adunate

Îţi place să fii mângâiat, să fii atins ori pipăit? Îţi place să simţi respirația celuilalt lângă urechea ta sau poate pe gât ori pe față  Da, este vorba despre oferta R.A.T.B., însă mai sunt câteva detalii despre care trebuie să ţinem cont când alegem să circulăm cu R.A.T.B.-ul.

Daca tinerii nu îşi dau dedicaţii siropoase pe uşile tramvaielor sau autobuzelor, atunci îşi exersează caligrafia în semn de “trecut-am pe aici“, asta ca să nu îi supăr aruncându-le în nas vechea zicală: “numele proştilor pe toate gardurile“. Când inspiraţia de la ora de română este găsită în R.A.T.B., vei găsi şi tu poeme de amor , vorbe de duh a căror descifrare stă într-un dicţionar de expresii urbane.

Babacii sunt radar în materie de infracționalități, iar făptașii sunt, ca de fiecare dată, tinerii. Veşnic lipsiţi de respect, tânărul este mereu ţinta atacurilor bătrâneilor care nu-şi găsesc locul şi liniştea în tramvai. Bineînţeles că nici tinerii nu se lasă mai prejos şi îşi aplică lecţiile de proastă creştere pe bătrâneii plimbători de sacoşe la ore de vârf.

În loc de birou 

R.A.T.B.-ul a devenit call center, altfel nu se explică de ce călătorii din acest mijloc de transport vorbesc atât de mult şi atât de tare la telefon. Tot aici şi-au deschis diverşi oameni magazine trei la un leu şi, uite-aşa, vrând-nevrând, piaţa şi talciocul s-au mutat în R.A.T.B..

Actorii din stradă ştiu şi eu unde se câştigă cel mai bine şi au dat TNB-ul pe R.A.T.B.  şi vin aici pentru a da reprezentaţii de circ, încercând parcă să reînvie teatrul lui Shakespeare.

 Unde caracterul se vede cel mai bine

Nu, nu glumesc, în mijloacele de transport în comun caracterul omului se vede cel mai bine. Aici omul strâmbă din nas fără frică, comentează fiecare aspect şi îşi etalează egoismul natural căci binele propriu primează în acest mediu. Unii sar ca arşi când le sufli în ceafă, dar unde să respiri când totul arată ca-ntr-o cutie de sardine? Se pare că bucureşteanul a uitat de anunţul R.A.T.B., cel cu mângiatul,  cu pipăitul sau cu respiraţia pe gât.

Călcatul pe picioare e ca după cununia religioasă, numai că nu ştii cine-i mirele sau mireasa  sau cine îţi va strivi piciorul la următoarea curbă. Şi pentru că răzbunarea e mama călătorului, toţi îşi strivesc picioarele între ei ca si cum i-ai duce la strivit de gândaci.

Când e linişte e pentru că cineva a avut un conflict interior-exterior cu apa şi săpunul, iar bucureşteanul nu găseşte de cuviinţă să respire aerul parfumat cu transpirație, darămite să-l şi comenteze.

Tags: , , , , ,

3 responses to “De prin R.A.T.B….adunate”

  1. Ethos says :

    Haha, tare asta cu RATB-ul! Legat de telefon… unii au început să vorbească la el și pe la teatre.

  2. Adriana says :

    N-am mai fost cu Ratb-ul de ceva vreme, dar recunosc fenomenul şi din alte locuri aglomerate…

  3. vienela says :

    Ai fi tentat sa crezi ca oamenii educati se plimba cu masina proprie, dar dupa ce auzi manelele trecand in viteza pe sub geamul tau sau observi cum isi varsa scrumierele langa trotuar, incepi sa ai indoieli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: