E vacanţă, dom’le!

Visez atât de mult şi des la vacanţă încât nu-mi vine să mă mai trezesc dimineaţa. Uneori sunt pe-o plajă pustie, uneori cu trenul, alteori excaladez crestele munţilor, uneori stau de vorbă cu eschimoşii până când  frigul din vis mă scoală din pat, alte ori mă visez în Praga. Şi pentru că visez atâta vacanţă, am zis s-o pun de-un top al vacanţelor din visele mele:

e vacanta, dom'le!1. Să merg cu trenul la Moscova direct din Bucureşti căci tare mult îmi plac poveştile ruşilor scrise în vagonul trenului. Da, mă cred o Anna Karenina. Iar din Moscova direct în Saint Petersburg.

2. Visez adesea la Praga, n-am fost niciodată aici, nici n-am citit mare lucru despre ea dar, pur şi simplu simt că vreau să merg în Praga. Poza de lângă mi-a fost suficient să ştiu că vreau să merg în Praga şi, pentru că aşa-i şade bine turistului, nici măcar nu ştiu dacă poza alăturiată e din Praga (“da, e din Praga” spuse Google!), dar pe mine Praga mă cheamă la ea deşi ştie că nu-s decât un copil dezorientat, fără busolă, fără bani de tren…doar eu, un bagaj şi Praga. (record mondial, am reuşit să scriu Praga de şapte ori într-o frază, deci e musai să merg)

3. Hai să trec repede agale  şi prin Egipt. Visez s-ajung odată în ţara asta. Visez de la nici doişpe ani, visez să merg prin deşert cu cămila, să mă pierd prin istoria locului, să mă măsor cu piramidele, să mănânc curmale, baqlawa şi să sorb din ceaiurile lor. Vreau să cobor cu vaporaşul pe cursul Nilului, vreau să ador pe plaja lor cu nisip fin. Şi câte vreau să fac în Egiptul visurilor mele.

4. Şi România mea frumoasă? Ei bine, României mele frumoase vreau să îi dedic un road trip de cel puţin o săptămână. Vreau să o cunosc cum n-am cunoscut-o până acum. Vreau să o văd în frumuseţea ei, vreau să o văd sălbatică şi gingaşă în acelaşi timp. Vreau să îi văd crestele semeţe şi goliciunea peşterilor, vreau să îi văd sudoarea: râurile şi cascadele ce se revarsă pe trupul ei…şi broboanele de transpiraţie: lacurile, marea. Vreau să îi ascult muzica, vreau să dorm sub luna ei, vreau să mă pierd în înălţimea ei…vreau.

5. Road trip prin Europa: eu şi o rulotă şi întreaga Europă.

6. La ocean: oricare, numai ocean să fie, numai plajă, soare, nisip şi-un şezlong îm doresc. Ahh şi-o băutură rece.

7. În Grecia şi-n Turcia pentru că până anul acesta aveam nişte idei preconcepute despre turismul din aceste ţări. Nu ştiu de ce dar nu-mi plăceau deloc. Anul acesta mi-au bătut frumos din gene şi mi-au şoptit că mă aşteaptă.  Le spun doar atât, nu o să mai dureze mult şi o să le calc potecile şi mai ales bazarul din Turcia.

8.  Insulele Maldive au fost plăcerea mea vinovată când eram mai mică, acum ori le-a dispărut farmecul ori proaspeţii căsătoriți mi-au tăiat cheful de acest paradis?

9. Ca să mai trecem şi la munte, poate v-aţi ars de la atâta soare, sigur, dar sigur m-aş încumeta la o tură de ski snowboarding în Austria!

10. Şi-n timp ce voi citiţi astea eu mă întind la soare, pe una din plajele din Saint Tropez sau mă plimb prin Cannes ori Nisa.

Tags: , , ,

8 responses to “E vacanţă, dom’le!”

 1. O fată says :

  Sper sa ajungi in toate aceste zari atat de diferite, asa o sa am si eu ce citi. 🙂
  PS. Astept o poza in toata splendoarea marii…. 🙂

 2. Adriana says :

  …eşti atât de tânără….că vei bifa tot. Eu aştept cuminţică pe aici semne. Aş merge şi eu in vreo cateva …din cele enumerate. Dar….cea cu rulota…sună cel mai bine.Unde pui că s-ar bifa multe dintre subpuncte

 3. Cuvânta says :

  Am fost cu trenul la Moscova iarna. Mori de plictiseala si de caldura. Praga e misto, dar mai ieftina, mai aproape si mai cu poduri este Budapesta.
  In rulota nu as sta prea mult ca nu m-am lamurit cum e cu accesul la toaleta si apa calda.
  De restul destinatiilor nici nu ma apuc, ca nici visele mele nu bat pana acolo :))

 4. vienela says :

  A fost anul trecut Nina prin Europa cu cortul si tare mi-a placut acest fel de a vedea diverse… Cu rulota cred ca este chiar mai interesant, mai ales daca nu tii neaparat sa bifezi chiar totul, daca nu alergi printre obiectivele turistice, daca iti dai timp sa vezi ceea ce iti doresti pe indelete.

 5. Casa says :

  Egiptul si Turcia sunt nesigure, Moscova suna cumva exotic !

 6. drstoica says :

  Da, Moscova și Sankt Petersburg și eu aș vrea să le văd. Dar cu avionul. 🙂

 7. Molise says :

  🙂 Atunci să fie vacanţă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: