Zece oameni care nu-mi plac

Unii oameni nu-ţi plac pur şi simplu, nu trebuie neapărat să facă ceva anume şi nici nu-i cazul să se strofoace prea mult căci tu ştii una da bună “Gigel ăsta nu îmi place!”. Nici tu nu prea ştii ce te deranjează la el, să fie oare personalitatea lor? Să fie oare încăpăţânarea lor sau stilul de a vorbi? Să fie oare “bârfele” pe care le-ai auzit despre ei sau prima impresie pe care ţi-a creat-o? Ş-acum să vă spun care-s oamenii care nu-mi plac de nicio culoare.

stock-illustration-6789101-crowd-silhouette-collectionPărelologul: acea persoană care-şi dă cu presupusul chiar şi atunci când n-are habar. Uneori îmi dă impresia că îi place aflatul în vorbă şi cam atât. Mă face să cred că n-are cu cine vorbi şi pentru o clipă de ochi şi urechi ciulite la el ar fi în stare să-ţi spună câte-n lună şi în stele. Nu ţine cont de porumbeii pe care-i scoate pe cioc, dar nici nu îi interesează acest aspect.

Nonpărerologul: e opusul părelologului şi aşa cum îi spune şi numele nu are nicio părere, cele mai frecvente replici ale lui sunt “îmi este indiferent!“, “facem cum vrei tu!” sau “nu ştiu!“. Când e singur acasă visează a fi părelolog. Nu se abţine de la a-şi expune părerea dintr-o teamă de a vorbi, ci pur şi simplu nu are niciodată un răspuns la întrebările tale.

Plângăreţul: se plânge întotdeauna, soarta i-a întors spatele de atîtea ori încât tot ce i-a mai rămas este să se plângă. Pentru el nu sunt cauze, nu sunt soluţii sunt doar efectele, iar cei din jur le simt frecvent căci sunt bombardaţi cu plânsete şi orăcăituri din partea Plângăreţului. E lipsit de orice noroc şi asta-i ocupă tot timpul. Se complace în situaţia în care se află şi nu ia nicio măsură, iar când subiect de plâns nu are, mai fabrică altele. Zici că e în căutarea de motive de a se jeli.

Mitomanul: Pinocchio este cea mai apropiată rudă şi pentru că aşchia nu sare departe de trunchi, ghiciți cu ce se ocupă mitomanul, minte cu nerușinare. E un mincinos patologic şi caută mereu să te mintă. E avid de minciună. Una zice şi alta face doar pentru plăcerea de a minţi. Unii spun c-ar fi şi bârfitor.

Frustratul: e cel care nu se bucură deloc pentru prietenii lui ci, din contră, mereu caută nod în papură. Nu are încredere în nimeni şi crede că reușita celorlalți ori e o minciună, ori se datorează unor acţiuni neortodoxe. Când cineva îi spune despre realizările lui, Frustratul începe să se înroșească, apoi se îngălbenește, după se transformă în albastru până începe să tremure de mânie. Are excese de furie  şi nu prea are încredere în el.

Guralivul: zici că e o moară stricată, niciodată gura nu-i mai tace. Mereu are un subiect de dezbătut, mereu are ceva de spus. Are încredere în el gura lui care nu l-a lăsat niciodată la greu. Când te întâlnești cu el numai gura lui se aude, zici că-i place să-şi asculte propria voce. Noapte-şi face frecție la  voce, uneori şi-o mai pune şi în ghips.

Fixistul:  când e fixat pe o idee nu îl mai scoţi dintr-ale lui. E genul de om care foloseşte cam aceleaşi replici, iar când învaţă un cuvânt nou sau o înjurătură nouă tinde să abuzeze de ele până la refuz. Nu poţi să îl schimbi nici cu argumente, ăsta e şi n-ai ce-i face. Când nu e în puteri fuge de cei care vor să-i demonstreze contrariul opiniei lui ca de dracu de tămâie, câteodată îi plac disputele pro si contra ideilor sale.

Omul refuză mereu: îi plac invitațiile, dar şi mai mult îi place să refuze. Are stilul de a-şi anunţa prezenţa când îl inviţi undeva ca, în ziua întâlnirii, să te anunţe că a intervenit ceva mega-ultra-extra important. Mereu găseşte scuze şi câteodată e înbufnat că nu mai poate folosi replica “nu mai pot să vin, abia ce m-am spălat pe cap“.

Întârziatul: că e vară, că e iarnă, că e potop, că sunt nămeţi, el întârzie. Întârzie în fiecare zi, de luni până duminică, 24 din 24. Nu îşi cere scuze niciodată. Timpul este duşmanul lui. Uneori îşi dă ceasul înainte chipurile să plece mai devreme de acasă, dar asta nu se întâmplă niciodată. Nu poartă ceas căci asociază ceasul cu cătuşele.

Lăudărosul: “lauda de sine nu miroase-a bine” dar nu ştiu cum se face că Lăudărosul se împarfumează numai cu laudă de sine. Nu scapă nicio ocazie de a se lăuda. Uneori mai şi exagerează, dar totu-i bine sând se termină cu-o laudă.

Cei care-mi plac sunt aici.

Tags: , , , , , , , , , , ,

10 responses to “Zece oameni care nu-mi plac”

 1. Alin`s Best Blog says :

  Din asta înțeleg că nu-ți prea place de nimeni 😆

 2. Sonia says :

  Pot să adaug lingușitorul? 🙂

 3. operatiepecreier says :

  Cel mai rau e cand ai de-a face cu unul care se incadreaza simultan in cel putin jumatate din acele categorii!

 4. Cuvânta says :

  Aia care refuza si aia care mereu stiau ce am eu de zis sunt my enemies pentru totdeauna 😀

 5. Vlad Ciochina says :

  Numai citind titlul fiecarei tipologii umane, mi-au si venit in minte imaginile cunoscutilor mei care se incadreaza perfect in fiecare grup. M-am amuzat grozav identificandu-le “calitatile” de nedorit ale fiecaruia in parte. Intalniti sporadic nu deranjeaza, dar vazuti si auziti zilnic te duc la disperare.

 6. vienela says :

  Dintre toti, cel mai tare cred ca ma enerveaza plangaretul, cel care isi da seama ca nu ii place viata lui, dar nu face nimic pentru a o schimba, cel care prefera sa se vaite la toti cu ghinionul lui… 🙂

 7. drstoica says :

  Când faci un efort nu neapărat să-ți placă, ci să nu gândești continuu despre X “nu-mi place”, începi să observi că iese ușor, ușor din categoria celor 10. În cazurile fericite. 🙂 Mi s-a întâmplat și mie.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Recomandarile Zilei #85 | Podul Minciunilor - 05/08/2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: