Ce am descoperit azi

Azi mă cred Columb şi voi naviga prin oceanul ființei mele în căutarea unei noi rute spre sufletul meu, că voi ajunge acolo şi eu voi crede că acela este suflet şi nu orgoliu, ei bine, n-am de unde să ştiu aşa cum niciun mare cercetător/navigator nu a știut ce caută până nu a găsit.

Am descoperit că e timpul să-mi îndeplinesc sarcinile, la cele din bucket list mă refer, şi să nu mai las timpul să treacă. De-ar ști ea că încă n-am trimis scrisoarea… dar am descoperit ceva, am descoperit că emoţia de a primi o scrisoare e atât de mare încât nu mai contează cine a scris-o sau ce ţi-a scris. Am descoperit că el se ţine de şotii şi-mi trimite scrisori semnate de admiratori secreţi, lăsându-mi drept momeală câteva dintre cuvintele noastre bine ascunse în paginile scrisorii. Am descoperit sau, mai bine zis, el mi-a arătat că-i mai bine să trimit scrisoarea aceea unei persoane care ar ştii să se bucure de ea.

Am descoperit că timpul nu are răbdare cu noi, că nu iartă şi că nu stă în loc pentru un capriciu. Aşa că “acum” este mai bine decât “mâine”, iar “ieri” era mai bine decât “azi”, dar tot acum am învăţat că nu e timp de regrete, ci poate doar timp cât să tragi aer în piept şi să o iei de la capăt.

Am descoperit că viaţa e plină de regrete, nu-o mai împovăra şi tu cu încă unul.

Am învăţat că noi” este mai bine decât “eu şi că eu” este mai bine decât “noi, explicaţia e simplă: într-o viaţă anterioară am fost filosof.

Am descoperit că e mai uşor să judeci pe cineva şi să strici ceva decât să cunoşti un om sau să construieşti ceva, ultima parte necesită multă muncă şi timp, iar asta mă face să cred că judecăm pentru că sunt prea leneşi, prea superficiali şi mult prea invidios, iar judecata vine ca o răzbunare a propriului eu, o răzbunare pentru că noi nu avem sau nu putem.

Am descoperit că, într-adevăr, esenţele tari se ţin în sticluţe mici, iar cei mai mici, în rang, în înălţime şi-n tot ce vrei, sunt mai buni decât ăi mai mari.

Am descoperit că trebuie să privesc şi partea plină a paharului, dar şi pe cea goală pentru a fi sinceră cu mine însămi.

Sunt atâtea lucruri de descoperit…cine are ochi, să le vadă, cine nu, ei bine, să înveţe de la alţii!

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “Ce am descoperit azi”

 1. irealia says :

  Ea are răbdare, pentru că este – și ea – o maestră a amânării. Dar chiar ieri s-a gândit să te chestioneze cu privire la depeșa aia, o fi funcționat telepatia, te-ai simțit împunsă în responsabilitate?! 🙂
  În altă ordine de idei, dacă vrei să trimiți o vedere unui copil autist, care se bucură enorm să descopere astfel lumea, uite aici: https://www.facebook.com/jordynspostcards.
  Aș face bine să-mi mișc posteriorul la poștă, că de trei zile îmi propun să fac același gest.
  Te pupific, câtă vreme nu uiți, ești pe drumul cel mai bun! 🙂

  • filedinpoveste says :

   Un gând al responsabilităţii s-a declanşat ieri în mine, când am primit o scrisoare de la “el” si chiar mă gândeam că nu am niciun motiv să nu fac asta (să trimit o scrisoare) şi nu înţelegeam de ce tot amân.
   Da, aveam la un moment dat o colecţie cu vederi de prin România, una dintre ele o să fie o norocoasă şi-o să-şi ia zborul peste mări şi ţări!
   E foarte frumoasă ideea şi cred că acea fetiţă o să se bucure cel mai mult.
   Mulţumesc! :*

 2. Poteci de dor says :

  Câte descoperiri frumoase ai făcut. Şi ce bine e aici la tine….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: