Zece soluţii pentru România

România e în criză, într-o criză de orice fel, însă cine spune că nu există soluții pentru ţara asta se înșală amarnic. Există soluții cu duiumul, numai să existe oameni puşi pe fapte, nu pe vorbe. Ca să n-o lungim şi să-mi iau amendă, zic să facem o listă cu zece soluții pentru România.

1. Politicienii să plătească taxe pentru fiecare apariţie în show-urile cu şi despre politicieni părelologi, excepţie fac politicienii care folosesc dreptul la replică atunci când presa le bagă cuvinte în gură sau înfloresc diverse informaţii. Dacă respectivii vorbesc într-un cadru public de genul: primărie, Parlament, întâlnirea brontozaurilor mioritici, atunci sunt scutiți de plata acestei taxe.

2. Acei indivizi (mai des se aude c-ar fi tot politicieni) care sunt acuzaţi de deturnare de fonduri şi alte mişelii împotriva statului să returneze dublul sumei de bani însuşite prin practici neortodoxe. Dacă nu se returnează banii, statul va pune sechestru IMEDIAT pe toate proprietăţile persoanei respective şi/sau rudelor de gradul unu plus muncă în folosul comunităţii în cuantumul prejudiciului adus României. Da, drepturile omului, dreptul la proprietate privată sunt încălcate, dar cui îi mai pasă când ne gândim că politicienii ne încalcă frecvent dreptul la o Românie normală?

Legea se aplică şi pentru cei care au dus în faliment industria românească. Dacă eşti incapabil, stai acasă, nu în fotoliul de conducere a unei companii de stat. Dacă e compania ta, construită de la zero, nu se aplică nicio sancţiune.

3. Taxă pe prostie. Eşti prost, taci din gură, dar dacă eşti prost şi ţi morţiş să te lauzi cu asta atunci plăteşte taxă pentru fiecare perlă pe care o scoţi pe gură. Este valabilă pentru oamenii din fruntea statului, cu Ponta, EBA, Vanghelie şi alţi lideri politici în frunte.

4. Posibilitatea oamenilor de a tăia amenzi (nu bilete) pentru cei care aruncă hârtii/pet-uri şi alte lucruri neprietenoase cu mediul altundeva în afară de locurile prevăzute. E neplăcut să mergi în drumeţie pe munte iar pet-urile şi alte plasticuri să se strecoare în fotografii sau sub pătura ta. Aici intră şi gratangii care uită să cureţe la locul de muncă unde-şi odihnesc trupul cu-un mic şi-o bere.

5. Sortarea selectivă a gunoiului: tomberoane speciale pentru orice. Le-aş împărţi pe categorii: plastic, carton, sticlă, metal şi deșeu menajer. Fiecare cu tomberonul lui. Fiecare să fie ridicat de băieții de la salubrizare într-o anumită zi. Sancţiuni pentru cei care nu respectă legea. Pedeapsa pentru încălcarea acestora ar fi trei săptămâni fără ridicatul gunoiului. Cu siguranță vecinii vor face scandal, iar făptașul va fi tras la răspundere nu de oamenii legii, ci de vecini.

6.  Sancţiuni pentru cei care închid zece firme cu domeniul de activitate X şi deschid alte unsprezece firme tot cu domeniul de activitate X. Păi ce nu e clar că afaceristul mută afacerea de pe-o firmă pe alta pentru a ocolii taxele şi impozitele? Sancţiunea nu se aplică atunci când afaceristul încearcă domenii noi. Am uitat de pedeapsă? Tot munca în folosul comunităţii.

7. Puşcăriaşii să facă şi ei muncă în folosul comunității, nu să taie frunze la câini în vârful patului de celulă, pe banii românilor. Nu domnilor, ei ar trebui să fie acei “Doreli” care toarnă asfalt, care pun cărămidă peste cărămidă la construcţia autostrăzii Transilvania. Forţa de muncă se poate cumpăra în leasing de către orice insituţie sau om de afaceri.

8.  Oamenii de afaceri să aibă posibilitatea să redirecţioneze acei 2% doar spitalelor, școlilor din vârful dealurilor sau ONG-urilor. Biserica are bani suficienţi pentru încă zece catedrale ale mântuirii.

9. Amenzi pentru cancanisme, fetele de la pagina cinci, Tonciuri, Sânziene Buruiene şi alte botox-uri, silicoane sau iubite de fotbalişti care apar pe la teveu.

10. Cei nemulțumiți de sistemul din România să aibă posibilitatea de a lucra în aceste instituţii (cu normă întreagă sau în internship) pentru a vedea cum stau lucrurile acolo şi pentru a aduce îmbunătățiri.

Voi ce souţii aţi avea pentru România?

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Zece soluţii pentru România”

  1. Diana şi Dan says :

    O mitralieră şi vreo 10.000 de cartuşe. De vorbă bună, nu ştie nimeni în ţara asta.

  2. Alin Ropan says :

    Basme, basme si iar basme… Mai bine citeam iar Harap Alb, eram mai castigat…

  3. Alin Ropan says :

    Andreea, sper ca iti dai seama ca ce ai scris aici este O UTOPIE, care nu se va intampla nici in anul 3000, daramite in curand…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: