Bucket list de vacanţă

Pentru că a început vacanța şi ne pregătim de mare, munte, excursii şi alte plăceri turistice, iar spaima accidentul aviatic din San Francisco şi cel rutier din Muntenegrua băgat frica în noi, umblă vorba-n târg c-ar trebui să ne facem un bucket list, o listă cu toate acele lucruri pe care am vrea să le facem înainte să dăm ortu’ popii.

Cu toate că dictonul preferat al fiecăruia este carpe diem, totuşi uităm ceva. Trăim, dar nu trăim clipa ş-ajungem s-avem ditamai lista cu lucruri pe care am vrea să le facem.

Până vă gândiţi voi ce aţi vrea să includeţi în bucket list, eu spun aşa:

1. . Vreau sa trimit scrisori: Nu am trimis niciodată o scrisoare. Bun, cea pe care i-am trimis-o bunicii când aveam vreo 7-8 ani nu se pune căci scrisoarea era semnată simplu în dreptul destinatarului: “Mămaie”. Şi eu copil tembel, credeam că-n lumea asta există o singură bunică şi aceea era a mea. Irealia m-a pus la colţ şi mi-a dat pedeapsă să trimit o scrisoare cât de repede pot, să scriu un gând frumos, cui vreu, cu pixul sau cu stiloul, pe foaie verde, albă, galbenă sau albastră. Mă simt de parc-aş da doctoratul.

2. Vreau să merg în Egipt: mă topesc numai la gândul de a merge în Egipt, însă toată lumea găsește o scuză pentru care îmi este interzis să merg acolo. “Acolo e război!” sau “Ce să cauţi acolo pe timp de război?” sunt replicile care-mi taie repede orice vis de a merge acolo în viitorul apropiat.

3. Vreau să plec singură-n lume, doar eu şi-o valiza sau, şi mai bine,  doar eu singură şi-un card de cumpărături (dacă n-ar avea limită de debit ar fi şi mai bine). Să fac rost de card şi promit că o să plec.

4.  Vreau să dorm noaptea pe plajă: ziua am mai aţipit şi eu…ca tot omul, dar nopatea niciodată. Oare e atât de greu să pui capul pe nisip, să-nchizi ochii şi să asculţi marea?

5. Vreau să-nvăţ să dansez: Încercat. Eşuat. Nu c-aş fi anti-talent, dar pur şi simplu am chiulit nemotivat.

6. Vreau să renunţ la zahăr, doar la acela procesat. Mă încântă conceptul de raw vegan, dar doar pentru ceea ce înseamnă dulce. Când eşti dependent de dulce, nici internarea într-o clinică de dezintoxicare nu cred c-ar da roade;

7. Un curs de fotografie, unul de gătit şi unul de călărit m-ar face şi mai fericită;

8.  Iubesc România, da, eu o iubesc şi tare-aş vrea un road trip prin România, un tur al României de cel puţin o săptămână. Ehh, vedeţi de ce vreau eu cursul de fotografie?

9. Şi pentru că-mi place să simt adrenalina cum curge prin vene, m-aş încumeta la un bungee jumping sau săritul cu paraşuta;

10. Să înot cu delfini: pare o dorinţă universală, dar Răzvan Pascu chiar m-a făcut geloasă, poza cu pricina o vedeţi aici.

11. Să fac un bine pentru România. 

Până să mai spun eu şi alte dorințe, să v-aud şi pe voi ce conține lista voastră!

Tags: , , , , ,

8 responses to “Bucket list de vacanţă”

 1. Andrei Chisanovici says :

  Important e sa se si indeplineasca . Si oleaca de nostalgie, aventura, adrenalina. Cred ca-i de bine..

 2. vienela says :

  Daca nu ai gasit inca destinatarul, mi-ar placea sa primesc eu prima ta scrisoare, mai ales ca au trecut vreo 20 de ani de cand nu am mai vazut asa ceva. :))))
  Si eu as vrea sa plec singura in lume, insa nu ma lasa copilul si sotul. Chiar si insotita de prietene mi-ar fi greu, dupa cum iti vei da seama, daca vei cauta la mine pe blog articolul Ce ramane de facut? :)))))

  • filedinpoveste says :

   M-am gandit sa le scriu parintilor mei (sunt plecati din tara), mi-am schitat in minte cateva lucruri pe care as vrea li le spun. Insa ma gandesc ce-ar zice cand ar primi scrisoarea.
   As vrea sa-ti scriu, crede-ma, insa nu prea stiu ce sa-ti spun in afara de faptul ca-mi placi mult: tu si scrisul tau.
   Cand am toate detaliile puse cap la cap va anunt, pe tine si pe Irealia.

   In ceea ce priveste plecarea ta in lume as spune doar atat “Crede si lasa-te sa visezi!”, cred ca familiei ii e greu sa-si imagineze doua luni fara tine si cred ca acel “Nu!” nu a fost din rautate (rautate e mult spus), ci din frica de a sta departe de tine, frica de a te sti singura in lume, chiar si pentru doua luni.
   Cantareste bine tot, gandeste-te la ce te face fericita, la cei dragi si la ceea ce iti doresti, totul fara regrete.
   Trebuie sa fie bine, trebuie!

 3. irealia says :

  Ei bine, ai scris-o? 🙂 Vezi ca te bantui pana o faci, apoi trecem la punctul urmator! 🙂

  • filedinpoveste says :

   Incerc…incerc,am ceva idei cui sa-i trimit prima mea scrisoare, dar nu-s asa convinsa.
   Iuhuu, poate in ritmul asta ajung sa plec si singura in lume, eu si cardul. Sa vedem de unde o sa vina cardul. Cred ca-i rost sa prind pestisorul de aur. :))

 4. cotos says :

  Un roadtrip in Romania mi-as dori si eu. Anul acesta au fost ceva prieteni prin asa ceva si din poze le-a iesit super. Din pacate nu am putut din cauza programului de lucru, insa chiar as fi vrut sa ma duc si eu.

 5. Hapi says :

  Acolo e război!” sau “Ce să cauţi acolo pe timp de război?” – tipic romanesc. Anul asta am fost de doua ori. Sunt inca aici….eu as merge si in noiembrie – decembrie dar…se pare ca va trebui sa fim in alta parte.
  Cairo -. NU
  Sharm el Sheikh si Hurghada personal recomand

  Frumos buchetul tau
  Eu nu-mi mai fac planuri ca anul asta mi-a cam mers de-a indoaselea pe plan profesional si imi e important sa rezolv problemele facute de altii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: