10 perle din saloanele de coafură

De voie, de nevoie, că eşti femeie sau bărbat, nu ai cum să nu le calci pragul, căci perechea acea de foarfece îţi va dovedi vârfurile despicate şi firele rebele care au crescut fără voia ta în nşpe direcții  Însă astăzi nu vom vorbi despre mersul la frizer ci, mai degrabă despre zece lucruri care nu ne plac într-un salon. Să purcedem, zic.

1. “Nu, nu pot să te tund aşa 1 !”, nu pentru că nu se poate, ci pentru că doamna cu foarfeca nu vrea. I se pare că tunsoarea nu se încadrează pe căpşorul tău, dar nu-ţi dă argumente şi-o ţine una şi bună că nu şi nu. Te resemnezi ori pleci, ori laşi tunsoarea pe altă dată. Te gândeşti că o fi karma, iar astrele s-au aliat în aşa fel încât tu să nu faci ceva necugetat, adică să te tunzi prea excentric şi apoi să regreţi. No bun!

2. “Nu, nu pot să te tund aşa 2 !”: “tunsoarea-i prea dificilă chiar şi pentru un experimentat“, pare că zice vocea cu foarfeca, deşi se laudă că nu e prima dată când ţine foarfeca în mână, cu toate că mâinile ei stângace spun altceva. Bun, atunci ce ziceţi despre un tuns din vârfuri :D? Asta se poate?

3. Expresile ca “Vai, ce păr minunat ai!“, “e cel mai, dar cel mai cel păr pe care l-am văzut“…şi asta când ştii că părul tău e ars cu placa, chinuit de fixativ sau alte produse care fac coafura să reziste. Bineînţeles că nici cealaltă extremă nu-i pe placul nostru, dar aş prefera o atitudine mai de mijloc, fără laudele fără fond. Înţeleg că mersul la coafor înseamnă periaj fizic şi emoţional pentru corason ca să te-nduplece să laşi bacşiş, dar, totuşi.

4. “Iau doar PUŢIN din vârfuri!” care se transformă în tunsoarea pe care ai dorit-o la punctul 1. Această replică se transformă, de cele mai multe ori, în “Las’ că o să crească la loc!“, de parcă părul tău ar fi sursă inepuizabilă şi de parcă toate astea s-ar întâmpla cu vinteza luminii.

5. “Stai aici, eu mă duc să fumez o ţigară!“. Helăăuuuu, bani se câştigă cu muncă, nu prin stat!

6. “Termină colega mea!“. Da, nu aţi întâlnit replica asta? Eu da şi nu-i deloc amuzant pentru ego-ul tău. Te simţi neimportant, nedemn de a merge la salon şi de a primi atemţie 100% din partea celui pe care l-ai ales…sau te-a ales, după caz. Dar ce mai la deal, la vale, totul e bine când se termină cu zâmbet, nu?

7. “Dar de ce nu zâmbeşti, nu-ţi place?“, păi ce să-mi placă dacă părul meu arată mai rău decât la intrarea în salon. Cum să zâmbesc când zici că în capul meu s-a dat bătălia de la Rovine? Cuuummmm?

8. “Dar ce-ai făcut, te-ai tuns înainte acasă?“, mda, am păţit-o şi pe asta, fără să-mi dau testul de frizerie direct pe capul meu. Când eram mică tundeam şi eu păpuşile, dar nicodată părul meu (ahh, mint, s-a întâmplat odată, pe la 5 ani, când îmi făcusem un breton în zig-zag). S-a întâmplat anul trecut, când am încercat să repar ce a făcut o “salonistă profesionistă” de pe la un salon Abbie, zona Plazza România, sub nume de cod Ema Şuleac. (îi ştiu numele pentru că m-a sunat la 12 noaptea după ce mi-am exprimat nemulţumirea pe un site, urbo.ro)

9. “Scuză-mă de întârziere, în cinci minute tu urmezi!” şi explicațiile acelea cum că tipa din faţa ta a întârziat, cum uite aşa programările s-au decalat şi cum tu o să pleci nemulţumit pe uşa salonului pentru că totul se întâmplă pe repede înainte, un tuns sau un coafat de Doamne ajută, cât să reziste până la primul vânticel. Şi nu, de data asta coafura nu rezistă!

10.  “Aveţi grijă la aluniţă!“: nu am aluniţe din acelea proeminente, dar ştiu câteva prietene care au şi au şi probleme, evident la frizerie căci, oricât de mult le-ar aminti coafezelor de acele aluniţe, cu atât coafeza va insista să înfigă pieptenelui în aluniţa cu pricina.

S-aud şi de la voi: ce replici nu vă plac în salonul de coafură?

Tags: , , , , , , ,

8 responses to “10 perle din saloanele de coafură”

 1. vienela says :

  :)))) Uite, dupa toate aceste replici, auzite cel putin o data la coafor, am decis ca cel mai bine imi sta cand ma tund singura, privindu-ma in oglinda de la baie. ))))
  Am mai facut o incercare acum doi ani, dar am plecat dezamagita de tanara care nu a reusit sa faca ceea ce am cerut, desi nu voiam decat scurtarea varfurilor si putina filare la spate si in parti.

 2. irealia says :

  Păi tu mergi des pe la saloane, înseamnă, de ai reținut repetițiile. 🙂 Eu mi-am lăsat părul lung, să-mi mut grijile. 😛 Dar cam cade, așa că va trebui să iau măsuri. Cunosc o tipă care vine acasă și e bună și pe post de psiholog de ocazie, așa că, m-am scos! 🙂

  • filedinpoveste says :

   Nu, nu merg atât de des la salon pe cât se pare. Obișnuiam să mă tund cam odată la 3 luni, acum am rărit-o şi mai mult după ce frizeriţele au băgat spaima în mine.
   În Bucureştiul ăsta mare n-am găsit una, dar una care să mă tundă decent la un preţ rezonabil şi să nu fie necesar să străbat tot oraşul pentru asta. Găsisem una dar mă ducea la sacul fundului şi încă una în direcţia opusă a oraşului, nici n-aş mai ştii să ajung la ea acasă, căci acasă m-a tuns. Partea nasoală e că am breton şi asta cam presupune tuns mai des (mai bag şi eu foarfeca-n el când mă apucă pandaliile).
   În trei ani de zile de bucureşti m-am tuns aici de 6 ori, 5 dintre ele se regăsesc în articol.

   • filedinpoveste says :

    E inevitabil ca măcar una dintre asta să nu ţi se întâmple la 1 din 2 tunsori.

   • irealia says :

    Paradoxal, nici eu n-am găsit, multă vreme, în Tm, o profesionistă asemeni celei pe care o aveam la SM. Dar și când am dat de ea…
    Cu bretonul poate fi complicat, știu.

 3. cotos says :

  🙂 Noroc pe mine ca nu am nevoie de frizerie sau coafeza. Am un aparat de tuns, care isi face treaba perfect la ce frizura am eu :))

 4. Cristina&Alexia says :

  Aia cu ”vă termină colega” am tot întâlnit-o. Sau, din acelaşi ciclu: ”o să mă ajute şi colega”. Cât despre replica legată de vârfuri, m-am lovit de ea de N ori la puterea N! Şi, invariabil, când atrăgeam atenţia că s-a înfipt prea mult în părul meu, am primit replica: ”Dragă, eu ţi-l tai cât vrei tu, dar m-am gândit că mai bine tai mai mult, ca să te scap de firele arde…”

 5. ideidincorcodus says :

  cat adevar e in articolul acesta…le-am intalnit cam pe toate, dar in acelasi timp am avut parte si de surprize placute….rare, dar neasteptate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: