România – o ţară cu dizABILITĂŢI

România e o ţară mutilată la mâini, la picioare, în gândire, dar mai ales în voinţă. Ştiu că vă trece prin gând o vorbă ironică: România nu e mutilată la mâini dacă este să ne luăm după hoţia din ţara asta, nici la picioare, căci toţ fug de responsabilități, la gură nici nu se mai pune problema căci toţi sunt specialişti în comunicare, dar niciunul nu știe să spună cuvântul potrivit în momentul potrivit şi fără greșeli de gramatică. Suntem o ţară mutilată la voinţă.

România nu-i o ţară normală, ci una anormală, România-i o ţară handicapată pornind cu cel mai mare om din stat şi până la ultimul. Da, suntem o ţară de handicapaţi, incapabili să facem ceva pentru noi, ca ţară, iar dacă cineva face ceva, e vai ş-amar de picioarele lui. România nu-i permite celui slab să greșească , dar îl lasă pe cel puternic să greșească cu nemiluita şi, ghici ce, nimeni nu-l sancţionează pe cel puternic, eventual presa scrijelește stângaci două-trei articole. Şi…cam atât!

Am fi o ţară capabilă, ştiu că putem, însă niciodată nu se vrea. La noi nu e vorba de “nu se poate!”, ci e vorba de “nu se vrea!”. Mi-e teamă că toate campaniile de conștientizare din ţara noastră or să rămână doar simple campanii premiate, dar niciodată îmbrățișate şi de public.

Suntem incapabili să recunoaştem preformanţa unui om/organizație fără a asocia succesul cu mită, corupţie sau nepotism. Suntem incapabili de a pune osul la muncă. Ne place aflatu’ în vorbă şi asta ne ocupă tot timpul.

Toată lumea face ce vrea, dar niciodată ce se vrea şi uite-aşa toţi ne trezim străini în ţara noastră, cu puternice conficte interioare generate de compatrioți, de neamul “țigănesc”, de politicieni, de unguri, de orice altceva în afară de responsabilitatea pe care toţi ar trebui să i-o purtăm ţărişoarei ăsteia.

Tags: , , , , ,

4 responses to “România – o ţară cu dizABILITĂŢI”

 1. O fată says :

  Nu regret ca-s romanca, regret doar ca am ales un timp gresit pt a deveni asa. Nu tara-i de vina, ci vremurile pe care le traverseaza.

 2. cotos says :

  Lipsa unor legi care sa impuna limite, e si normal sa ne facem toti cum ne rupe capul. Din pacate, nu vad ca asta sa se schimbe prea curand.

 3. Aliosa says :

  @ Buna ziua ” Filedinpoveste ” !
  Ce-ai spus mai sus nu e POVESTE ci o cruda realitate !
  Dar , ” Qui prodest ” ?
  Jos palaria pentru aceasta postare !
  Cu stima deosebita si profund respect,
  Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: