O filă scrisă cu cerneală studenţească

Gata, s-a mai încheiat o etapă! Cu ce-am rămas: contează mai mult ce faci decât ceea ce ştii, am învăţat că notele nu se ridică deasupra (apei) oricât de mult ai plânge,  am rămas cu o mie de amintiri frumoase, o mie de gânduri plăcute despre prietenii şi profesorii de la care am “furat” meserie, am învățat că trebuie să te ridici imediat ce ai căzut căci timpul nu le vindecă pe toate, am învăţat că e bine să iei lucrurile aşa cum sunt, fie bune, fie rele, mereu ai de învățat din propriile fapte.

Cu păreri de bine şi de rău s-a încheiat şi astă etapă, însă cineva mi-a spus cândva că e mai bine să iei ce e cel mai bun din fiecare pentru a fi împăcat cu tine, iar defectele vor fi motiv de haz pentru mai târziu.

Cine spunea că bacalaureatul este examenul maturității s-a înșelat. Facultatea, viața de student, experiența statului departe de casă sunt adevăratele probe ale maturizării. Studenţia te schimbă atât de mult încât îţi pari un necunoscut. Viaţa de student îţi aduce atât de multe provocări încât realizezi că eşti un alt om, unul matur care plânge după copilul din el.

Ce voi face? O mică vacanță. Unde? Pe la noi şi prin lume, după care revin cu burta pe carte căci urmează examenul de admitere la master.

Cam asta fu pe ziua de azi. Un film, o carte începută prin metrou şi o plimbare nocturnă vor încheia etapa studenției, după care o iau de la capăt: o altă provocare, alt stres, alte lucruri de învățat, alte probe de maturitate.

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “O filă scrisă cu cerneală studenţească”

  1. cotos says :

    BACul e o nimica toata pe langa sesiune. Asta doar atunci poti sa spui dupa ce ai experimentat-o. Am stat 3 ani la Cluj, m-am descurcat cum am putut, uneori mai greu, alteori era miere, insa am crescut 🙂

  2. vienela says :

    Intr-adevar, anii petrecuti departe de casa, de familie, de protectia data de ceea ce cunosti, ei te maturizeaza si te transforma in alt om. Dar raman atatea amintiri placute! Bafta in continuare!

Trackbacks / Pingbacks

  1. 10 perle studenţeşti | file din poveste - 16/07/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: