Tinereţe fără bătrâneţe

Tinerețea nu ține cont de numărul de fire albe, de riduri sau de cât de mulţi copii ne alintă cu “doamna” sau “domnul”, tinerețea e în suflet și acolo trebuie să rămână până decidem noi că vrem să îmbătrânim.

azil-batraniTimpul nu iartă pe nimeni dar, chiar şi aşa, putem să-l fentăm şi nu ne trebuie botox, acizi hialuronici sau câte şi mai câte substanţe de injectat sub piele. Timpul ne încărunțește părul, ne sapă riduri pe față, dar ne oferă lucruri de nepreţuit: copii, nepoţi, prieteni, poveşti şi amintiri plăcute. Timpul ne ia ceva, unii spun că frumusețea, alţii spun că viața, eu cred că timpul fură doar de la aceia care nu ştiu să să bucure sau să zâmbească. Timpul nu fură, timpul vine cu “fonciera”, căci şi el, timpul, trebuie să se hrănească, şi cu ce altceva dacă nu cu energia şi frumusețea omului?

Tinerețea e în inima fiecăruia şi ne permite să ne bucurăm ca nişte copii de fiecare clipă. Bunica mea spunea că suntem copii atâta timp cât avem părinţi! Acum îmi dau seama că poţi fi tânăr atât căt inima încă îţi mai bate, căci bunica mea era mai tânără decât mulți dintre noi. Tinereţea nu ţine de vârstă, tinereţea ține de suflet.

Eşti tânăr atât timp cât ştii să te bucuri de fiecare lucru bun, eşti tânăr atâta timp cât încă mai poţi zâmbi, eşti tânăr la douăzeci dar şi la optzeci de ani, eşti tânăr cât încă picioarele te ţin picioarele…eşti tânăr.

Tags: , , , , , , , , ,

3 responses to “Tinereţe fără bătrâneţe”

  1. Diana says :

    Off,Andreea,daca tineretea insemna bucurie si speranta,atunci asa sa tot fim tineri. Daca tineretea inseamna muchie de cutit,lifting-uri si photoshop-uri (uite exemplil Madonnei,al Radulestii si al Loredanei),atunci sa privim pe furis si la batranete,ca are si ea farmecul ei. 🙂

  2. Hapi says :

    Sigur ca tineretea fara batranete e un basm dar lucrurile care sunt de nepretuit pentru tine, poate nu sunt de ajuns pentru altii 🙂

Trackbacks / Pingbacks

  1. Cinci tipuri de bucureşteni | file din poveste - 27/06/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: