Violenţa loveşte din nou

Bătaia-i ruptă din rai chiar şi-n lumea bună…sau nebună, cum vreți voi să-i spuneți. Nu mai este o noutate că pumnul sau palma a devenit instrumentul principal cu care bărbatul își pedepsește femeia, nu dacă ne uităm pe niște statistici care nu-s deloc liniștitoare. Cazul Alexandrei Stan nu e unul nou, căci au mai fost şi alte vedete de pe la noi care au făcut cunoștință cu violența partenerului de viață şi, chiar şi aşa, povestea se repetă, numai că personajele se schimbă.

Nici Alexandra Stan nu-i vreo uşă de biserică, nici nu cred că vrea asta, dar ăsta nu-i un argument ca bărba-su s-o lovească, oricât de mult ar cere ea bătaie. Nici prostia, nesimţirea sau depravarea nu se pedepsesc cu bătaia sau, cel puţin, nu ar trebui.

România e încă o ţară cu gândire rudimentară. Bătaia-i ruptă din rai, femeia care are copil din flori e o uşuratică, femeia-i sclavă slabă sunt doar câteva dintre principiile secolelor trecute care s-au păstrat cu sfințenie şi astăzi, ba mai mult, bărbaţii au făcut un adevărat cult religios din asta.

Cred că violenţa asupra femeii e doar o manifestare a unui bărbat impotent, incapabil şi prea prost: prea slab să se stăpânească, prea impotent să se argumenteze, prea incapabil să gândească, prea plin de el pentru a-şi recunoaşte slăbiciunea, prea prost să găsească o soluţie onorabilă pentru rezolvarea problemei.

Şi femeia are vina ei. E de vină că tace şi îndură, e de vină că se complace într-o astfel de rutină, e de vină că nu-şi cunoaşte drepturile căci da, are drepturi, e ve dină că nu-şi cere drepturile.

Şi cine spune că trăim (mental) în secolul XXI să se mai gândească odată.

Tags: , , , , , , , , , ,

6 responses to “Violenţa loveşte din nou”

  1. Hapi says :

    Dar n-am inteles pana la urma , erau amanti, iubiti sau a batut-o asa…managerial?

  2. Alin says :

    Eu am auzit mai fusese batuta si inainte…oricum,nu inteleg cum e asa greu sa tii minte niste sume de bani din concerte,ca doar sunt concertele tale

  3. cotos says :

    Indiferent ce s-ar face, un barbat nu are voie sa loveasca o femeie. Iar animalul asta merita ani grei de puscarie, indiferent ce ar fi facut Stan asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: