Idei de weekend: Biserica fortificată din Axente Sever

România noastră-i o comoară. Dincolo de peisajele uluitoare, de bucatele rumene şi frumos mirositoare, de sunetul lin al vântului şi al apelor care curg agale, bisericile fortificate ne surprind cu o lecţie de istorie, de religie şi de omenie. Nu-i biserică fortificată să nu-ţi dea să guşti din măreţia locului la care tocmai ai poposit.

Bisericile fortificate din România sunt repere importante ale turiştilor germani. Nu-i loc ca acesta unde să nu auzi ceva nemţesc. Ş-atunci mă-ntreb, noi, românii, de ce nu ne bucurăm de istoria şi frumuseţea bisericilor fortificate care-şi înalţă semeţe turla pe pământuri româneşti?

Zidul gros al mânăstirii era zid de apărare, oferindu-le celor care refugiau aici adăpost.

La 36 kilometrii de Sibiu şi la mai puţin de un kilometru de cel mai poluat oraş, Copşa Mică, printre atmosfera rurală şi aer curat, Biserica de la Axente Sever se înalţă trufaş încă de cum păşeşti în localitate. Biserica e loc de sărbătoare şi pentru cei care doresc să simtă un pic din tradiţia locului păstrată cu sfinţenie de mai bine de 500 de ani. Totodată biserica oferă locuri de cazare pentru cei care doresc să-şi odihnească trupul şi să-şi tragă sufletul, gustând totodată din specificul locului şi din bucatele tradiţionale pregătite de gazdă.

România-i o comoară, cine ştie…s-o iubească, cine nu…să o cinstească!

Biserica fortificata din Axente Sever

Biserica fortificata din Axente Sever - legendaBiserica Fortificata din Axente SeverBiserica fortificata din Axente Sever - curtea interioaraBiserica fortificata din Axente Sever curte interioaraBiserica fortificata din Axente Sever - ceasBiserica fortificata din Axente Sever - interiorBiserica fortificata din Axente Sever interior- candeleBiserica fortificata din Axente Sever fereastraBiserica fortificata din Axente Sever  priveliste din clopotnitaBiserica fortificata din Axente Sever acoperis din sindrileBiserica fortificata din Axente Sever acoperisBiserica fortificata din Axente Sever clopotnitaBiserica fortificata din Axente Sever privelisteBiserica fortificata din Axente Sever la scara mica

Tags: , , , , , , , , ,

3 responses to “Idei de weekend: Biserica fortificată din Axente Sever”

  1. Ajaytao2010 says :

    Nice reading about you

    Thanks for visiting my blog. Be in touch. Browse through the category sections, I feel you may find something of your interest.

  2. Turnul cu Ceas Romania says :

    Mulţumim de informaţii ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: