Dragă copilărie…

Copilărie unde te-ai ascuns cu alaiul tău de râsete, jocuri şi giumbușlucuri? Unde eşti? De ce te ascunzi? Doar colbul de pe poze şi câteva amintiri schiţate undeva în memorie ne mai leagă…îmi lipseşti!

Sursă foto: http://adryme.eu/

Sursă foto: http://adryme.eu/

Astăzi mă simt iar copil numai văzându-i pe cei mici reiterând plăcerile copilăriei mele: desenatul cu cretă colorată pe asfalt, vizite la grădina zoologică, baloane, râsete şi o mare de copii.

Copilăria m-a ocrotit de grija zilei de mâine şi m-a lăsat să lenevesc, să mă joc, să colorez, şi să cresc, iar uneori să-mi doresc să fiu mare. Copilăria mi-a dat aripi să visez, ea e singura care nu m-a dezamăgit niciodată şi mi-a dat mereu argumentele necesare pentru a crede că lumea e bună. Însă dorinţa mea de a fi în rândul celor mari m-a despărţit uşor, uşor de ceea ce avea să-mi fie dor mai târziu, copilăria.

Să fiu iar copil e dorinţa mea atunci când fug de responsabilităţi: vreau să fie iar mama cea care ţine minte totul, cea care îmi duce grija, cea care e acolo pentru mine atunci când cad şi mă lovesc, însă timpul nu iartă pe nimeni şi ajungi să creşti, să uiţi de cel mai bun prieten, de jocurile copilăriei, de zilele când stăteai toată ziua numai afară sau de micile giumbuşlucuri.

Copilăria e precum o carte veche: îţi aminteşti mereu de ea deşi uneori uiţi unde ai ascuns-o, o porţi în minte cu mândrie şi nu uiţi să menţionezi pasaje din ea atunci când este cazul, o iubeşti şi ai vrea să o porţi cu tine peste tot. Şi-acum întreb, unde eşti tu copilărie? Oare şi ţie îţi este dor de mine?

Tags: , , , , , , , ,

8 responses to “Dragă copilărie…”

  1. Liliana says :

    Draga copilarie,

    Tie iti este dor de noi? Te mai gandesti din cand in cand la noi, la timpul petrecut impreuna, la stangaciile varstei, la prostioare, la ras, la plansul cand candeam din copac si ne juleam genunchii ori coatele, iti mai amitesti?
    Eu da, mai ales de la o varsta, de cand imi urmaresc proprii copii jucandu-se, razand ori plangand. Si desi incerc sa le ofer o particica din copilaria mea ei isi doresc altceva.

  2. araoimi says :

    …in spatiu nedefinit…exista in privirea inocenta…copilarie,miracol al universului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: