Baciule, Măria ta!

Un Mesia controversat al zilelor noastre se află între ciocan şi nicovală căci, tot urmând povaţa personajului biblic  (a construit oraşe, a dat hrană săracilor, a mângâiat suferinzi de mila camerelor de filmat), s-a trezit că necuratul şi-a băgat coada în treburile divine.

Fix aşa baciul s-a trezit întemniţat de forţele răului. Dar cum să se ducă el la judecată fără să stea de vorbă cu Tatăl din Ceruri? Respectând  pe îndelete scenariul biblic, baciul nostru porni spre Grădina Ghetsimani, dar ce să vază? O mână de soldați români și de gardieni ai Templului Justiţiei, îi taie calea şi îl suspectează de “fugă de la locul faptei”.

Mai în glumă, mai în serios, baciul Jiji dă declaraţii de presă cum că tot ce-a vrut să facă a fost să se roage Tatălui la sfântul mormânt şi, cum respectă cu sârguină litera sfântă, Jiji s-a gândit că cel mai bine e să se predea de bunăvoie, să se căiască pentru păcatele sale şi să postească cu margarină şi marmeladă la cantina penitenciarului Rahova.

După ce l-a bălăcărit pe Traian Băsescu, l-a stropit cu agheasmă şi i-a făcut, în secret, mai multe ritualuri de exorcizare, Becali a fost supus, oricât de mult s-a împotrivit, foţelor traian-băsiste. Pare greu de crezut, dar baciul a  început să facă mătănii în faţa statuii păgâne (chipul lui Băsescu) de pe multele Rahova.

Acum mă întreb dacă “Baciule, Măria ta, lasă-mă sub poala ta” or fi versurile cu care puşcăriaşii de la penitenciarul Rahova l-au întâmpinat pe trimisul Domului, Gigi Becali, la poarta Raiului închisorii?

Tags: , , ,

8 responses to “Baciule, Măria ta!”

 1. Wish2Go says :

  Asa ce m-am saturat de personajul asta pana peste cap!

  • filedinpoveste says :

   Văd că de ceva timp tot mai multe persoane din conducere ajung pe la mititica: primarul din Râmnicu Vâlcea, cel din Craiova, Năstase, Becali, tind să cred că o să mai vedem nume mari prin astfel de peisaje.

 2. cotos says :

  De pleca asta in Israel, nu il mai prindea nimeni veci. Au fost vigilenti de data asta cei de la SRI.

 3. Elenys Elena says :

  Numai astia de la interpol il mai prindeau daca apuca sa fuga.

 4. omulvaly says :

  frumoasă expunere ! Ce te faci cu secta ” FREE GIGI ” ?

  • filedinpoveste says :

   Întotdeauna o să fie cel puţin două tabere: unii trag hăis, iar alţii cea. În cazul de faţă adevărul ori e undeva la mijloc (vorbim de omul Gigi, nu de cum se aplică legea) pentru că un om nu are numai calităţi sau numai defecte.
   Dar ştii cum e, după faptă şi răsplată, unii primesc răsplata mai devreme, alţii mai târziu…sau niciodată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: