Ce te învaţă studenţia

Studenţia te învaţă să fii chibzuit, să rămâi lefter după două zile după ce ai primit pensia alimentară de la ai tăi, să ţii cure de slăbire, să faci sport printre controlorii R.A.T.B., să fii creativ când nu trimiţi proiectele la timp, să preţuieşti mai mult weekend-urile petrecute acasă, să împarţi cu aproapele tău, să înveţi într-o zi cât alţii în zece, să preţuieşti fiecare zâmbet al secretarelor şi fiecare sfat al profesorilor.

Studenţia te învaţă multe. Chiar dacă nu eşti specialist în Comunicare şi Relaţii Publice, toţi învaţăm să organizăm evenimente, iar uneori mutăm şi sediul facultăţii în cel mai apropiat bar.

În această ambianţă tineri specialişti în relaţii publice învaţă ce-i comunicarea şi doar aici se adresează publicului ţintă, iar conferinţa de presă organizată ad hoc dă rezultate. Printre invitaţi se află şi jurnaliştii dar şi publicitarii, şi ei dornici să bifeze pe agendă întâlniri ca-ntre profesionişti.

De mici, facultatea ne învaţa că munca de teren este importantă. De aceea numărul de conferinţe de presă este în reală creştere.

Organizarea unui eveniment de către studenţii de la P.R. este floare la ureche. Cu câteva ore minute înainte se anunţa locul, iar subiectul este unul destins aproape de fiecare dată. Nu-i greu să înţelegi că evenimentele organizate de ei îşi ating scopul, în condiţiile în care publicul ţintă e şi el amator de distracţie şi voie bună.

Examenele sunt un fel de bacalaureat al studenţilor, căci rata de promovare a examenelor era tot undeva prin jurul cifrelor dezastruoase de care ne minunam an de an la televizor, numai că noi avem şi o a doua şansă, şi o a treia şi o a patra şi asta fără să stăm un an pe tuşă.

Iar dacă notele la examene nu sunt cele mai aşteptate, este  doar pentru că profesorul nu face parte din publicul ţintă al studentului şi de aceea mesajul scrijelit cu sârguinţă de student pe foaia de examen nu este notat cu un calificativ de trecere.

Ce e cel mai important e că abia acum, când se termină studenţia, începi să preţuieşti programul, chiar şi zilele când aveai un singur curs, fix în zorii zilei. Şi tot acum ţi se umezesc puţin ochii cu gândul la colegi sau de teamă că nu vei găsi un job.

Tags: , , ,

7 responses to “Ce te învaţă studenţia”

 1. Alexandru Ionut says :

  Si multe altele te mai invata studentia.. cei mai frumosi ani din viata, cele mai frumoase clipe. Imi e dor de campusul universitatii… 😦 Zeci sau chiar sute de prieteni iti poti face.. Pacat ca nu poti tine legatura cu absolut toti…

  • filedinpoveste says :

   Într-adevăr. Şi eu sunt de părere că anii studenţiei sunt cei mai frumoşi. Cunoştii nu numai oameni, dar şi prieteni, profesionişti şi ce mai important, te cunoşti pe tine.

 2. Diana says :

  Pe mine, studentia m-a invatat sa si tip la o profesoara! Dar trecand peste asta, cred ca m-a invatat cel mai bine sa inlocuiesc notele de 9 si 10 din liceu cu cele de 5, 6, 7 si sa fiu fericita ca le-am dobandit. Cand am luat 5 la Coman(ita) am fost cea mai fericita. La fel, fericirea a fost mare cand am luat 6 la Parvulescu. Studentia ne invata, sper deosebire de liceu sau gimnaziu, sa dam o alta ordine a importantei lucrurilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: