Câştigătoarea Eurovizion 2013: cin’ să fie, cin’ să fie?

Cin’ să fie, cin’ să fie? Printre voci una şi una, toate exersate şi lucrate cu vocalize şi multe ore pe scenă, sâmbătă se “extrage” marea câştigătoare a Eurovizion 2013. Nici n-au trecut toate de semifinale şi “specialiştii” s-au pus să dea cu banu’ ca să vază “care are, care n-are, care e câştigătoare!“.

Eurovision 2013Anul acesta toate ţările au mizat pe voci puternice, piese grele, iar duduile care vor urca pe scenă sunt care mai de care mai frumoase şi cu voci mai bune, însă tare mi-e că între atâtea piesele lente  toate vor părea şterse şi va câştiga un fel de Lordi de 2013.

Numai şase au fost  câştigătoare în 2012, aşa că şi-au asigurat un loc direct în finala din acest an, fără să se ostenească să treacă de emoţiile semifinalelor, dar niciuna nu dă semn că s-ar ridica la rangul de câştigătoare. Poate doar Cascada (Germania) sau Bonnie Tyler (U.K.) vor face o figură frumoasă dacă ţinem cont de hit-urile pe care cele două le-au scos în trecut sau de poziţia geografică/politică/economică pe care o ocupă cele două ţări în Uniunea Europeană.  Oare Grecia va cerşi milă Germaniei la această competiţie muzicală, acordând punctaj maxim călăului ei economic? Sau România şi Bulgaria vor arăta, prin vot ce-i drept, că vrea binele pământului britanic?  Rămâne de văzut.

România va fi ca în anii trecuţi, preferată la pariuri dar nu şi la voturi. De-a lungul timpului am sesizat că titlul de “favorită” nu prea ne face bine căci, de fiecare dată când am adjudecat acest titlu, am cam dat-o în bară şi răăău de tot.

Eu mizez pe un clasament alcătuit din:

1. Danemarca: pe ea mizez în primele trei şi chiar aş vedea-o câştigătoare. De ce? Are o combinaţie interesantă de ritm,voce, sound diferit şi prezenţă scenică, iar sunetul fluierului mă unge pe pipotă.

2. Bulgaria ne surprinde cu sound-uri balcanice şi cu un gust lăsat de Sistem şi Luminiţa Anghel:

3. O adaptare mai occidentală a baladelor Ruslandei putem asculta la Elveţiei:

4.  Azerbaijanul ne aduce feţe drăguţe ca de fiecare dată, piesa e drăguţă pe refren dar scena mi se pare un pic cam goală.

5. La polul opus se află piesa Greciei care-mi aminteşte de “babushcile” Rusiei de anul trecut.

6. Iubitorii de muzici armin-van-buuriene se pot delecta cu piesa Norvegiei

7. San Marino

8. Malta ne prezintă o piesă cuminte, de primăvară:

9.  Şi cum voltul e mai degrabă politic, cum să nu spun că Moldova noastră de peste Prut ne-a surprins frumos în prima semifinală?

10. România. Deşi, iniţial, nu m-a încântat alegerea noastră pentru finala de la Malmo, a ajuns să-mi placă. Acum să vedem dacă e şi pe placul celor care votează. Până nu trecem de semifinala de mâine, să mai face o mătanie, să mai plătim un acatist şi să o mai ascultăm odată.

Voi ce credeţi, se califică în finală?

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “Câştigătoarea Eurovizion 2013: cin’ să fie, cin’ să fie?”

  1. cotos says :

    E greu. Nu cred ca piesa noastra va ajunge printre primele 10 in finala. Insa, de multe ori am asista la suprize la Ev.

  2. impasdebucuresti says :

    Daca Cezar este Lordi, atunci putem spera la podium, dar asa ne bazam pe voturile politice de la Moldova, Spania si Italia, tarile pe unde s-au dus romanasii nostri.

  3. Wish2Go says :

    Lupta se va da intre Norvegia si Danemarca. Dar nici melodia Belarusului nu e de neglijat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: