Politica – un spectacol cu mulţi clovni

Politica e ca un spectacol: te ţine cu sufletul la gură, te dezamăgeşte, te ridică în slăvi, te umileşte şi te uimeşte şi nu poţi rămâne indiferent la jocurile de duzină pe care le practică cei care vor se să numescă “politicieni”. Politica e un joc cu şi despre băieţei mai mari, iar păpuşile de cârpă au fost cândva oameni, oameni care şi-au pierdut spiritul odată ce şi-au vândut încrederea în partidele politice.

116_2781Indiferent de culoarea pe care o flutură puterea, pentru omul de rând deznodământul e acelaşi: mizerie, nemulţumiri, impozite mari şi salarii tăiate.

Politica nu se joacă în Parlament, politica se joacă la televizor, iar armele sunt pălăvrăgeala, minciuna sau înjurăturile. Planurile concrete sau strategiile de dezvoltare ale ţării s-au risipit în dorinţa de a-l doborî pe celălalt de pe scaun, iar cetăţeanul a rămas doar calul de bătaie într-o epocă în care, chipurile, “cetăţeanul nostru e şeful nostru”. Nu, acum, cetăţeanul e doar o sursă de venit şi trebuie stors până la ultimul leu.

Lupta dintre politicieni este un joc de culise, căci, în realitate, dau mâna unii cu alţii pentru o bucăţică de Românie. Se urăsc între ei doar atunci când unul are mai mult de furat, iar celălalt a ajuns la fundul sacului.

Politicienii au învăţat să  jongleze cu banii noştri mai ceva ca un clovn vesel. Pe parcurs au luat lecţii şi de magie căci, nu ştiu cum se face, dar banii noştri dispar mai ceva ca femeile din cutie. Cam atât de repede dispar şi promisiunile dar şi proiectele din campania electorală.

Românul s-a prins de trucurile ieftine, dar atât de mult îi plac, că nu-i vine să renunţe la circ cu una, cu două.

Nimic nu merge în ţara asta nu pentru că nu se poate, ci pentru că nu se vrea!

Ce e cel mai rău e că România şi cetăţeanul are cel mai mult de suferit. Pe cine să crezi când mesajele din campania electorală sunt doar strategii de marketing, iar presa e mai depăşită ca oricând?

Tags: , , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Zece soluţii pentru România | file din poveste - 24/07/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: