Patru ani şi îl iubesc!

Patru ani cu bune şi cu rele, cu suişuri şi coborâşuri, dar patru ani mai uşori şi parcă mai frumoşi. Partu ani în care o capricioasă, o orgolioasă, o egoistă, o încăpăţânată, o inconsecventă, o mofturoasă, o răsfăţată, o ciudoasă (şi câte un pic din celelalte) a învăţat să iubească. 

Iubesc soarele şi căldura sfâşietoare, iubesc primăvara şi plimbările târzii, iubesc muntele şi marea, iubesc dansul, muzica şi îmi place al dracu să mă prostesc prin casă. Iubesc oamenii care nu te judecă deşi ar trebui, iubesc prietenii care-ţi spun “Nu ştiu ce zici dar hai că te-ajut!“, iubesc cicăleala pe care o detest atât de mult, iubesc oamenii care au cuvintele potrivite dar şi pe cei care ştiu când să închidă gura, îi iubesc pe cei care spun ce gândesc, îi iubesc pe cei care postează poze amuzante duminică dimineaţa, îi iubesc pe cei care mă fac să zâmbesc sau să râd. Iubesc!

Şi am învăţat să iubesc de la EL. Şi îl iubesc pe el pentru că are încredere în mine, îl iubesc pentru că e acolo pentru mine, îl iubesc pentru că nu mi-a făcut toate mofturile şi pentru că îmi spune când greşesc şi pentru că m-a învăţat că pentru fiecare lucru trebuie să munceşti. Îl iubesc pentru că nu mă cocoloşeşte şi pentru că nu îmi ia apărarea doar pentru că sunt a lui. Îl iubesc pentru că nu îl sun pentru că mi s-a rupt o unghie sau am o pată pe mâna stângă. Îl iubesc că mă pune să-mi înfrunt singură problemele şi pentru că nu sunt fata lui, îi iubesc pentru că deşi nu este aici, e mai aproape de mine ca niciodată.

Şi îi iubesc! Şi îl iubesc pentru că mă ascultă deşi îi spun numai tâmpenii, îi iubesc pentru că e grijuliu în felul lui, pentru că mă ceartă mai ceva ca un părinte, mă mustră şi mai apoi mă pupă. Îi iubesc pentru că îmi face toate poftele deşi nu merit, îl iubesc pentru că îşi ia de la gură doar ca să fiu eu mulţumită. Îl iubesc pentru că îmi dă emoţii…şi ce emoţii. Îl iubesc pentru nu îmi face mereu pe plac, pentru că e şi băiat de casă, pentru că încă dă cu mopul şi încă spală vasele.

Îl iubesc pentru că îi place vinul şi nu whiskey-ul. Îl iubesc pentru că îmi citeşte articolele şi e critic. Îl iubesc pentru că e un EU mai mare cu trei ani, mai experimentat, mai calm şi calculat. Îl iubesc pentru că e al meu, că mă cunoaşte şi nu mă judecă. Îl iubesc pentru că nu ţipă la mine, că nu mă plesneşte deşi ar trebui, pentru că e calm atunci când eu urlu ca o tâmpă. Îl iubesc pentru că îi plac filmele bune. Îl iubesc pentru că-mi lasă timp şi pentru mine. Îl iubesc pentru că mă respectă, mă laudă, mă pupă, mă ţine-n braţe şi mă iubeşte.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: