Copiii trebuie iubiţi, nu loviţi!

Bătaia nu e ruptă din rai, aşa cum proverbul “mama unde loveşte, carnea creşte!” e complet greşit pentru creşterea sănătoasă a un copil! Cu toate acestea România anului 2013 ne prezintă familii în care bătaia e un mijloc de educare, căci 38% dintre părinţi recunosc că bătaia face parte din rutina familiei, iar urecheala sau lovitul cu palma ar fi o modalitate eficientă de disciplină, nicidecum abuz fizic.

Şi mai îngrijorător este faptul că 63% dintre copii spun că sunt bătuţi acasă de către cei care ar trebui să îi crească, iar palma şi urecheala se transformă pentru unii în băţ, nuia, curea, lingură de lemn, furtun sau orice alt obiect care le cade în mână părinţilor.

Pentru cei mai multi părinţi e firesc să-şi altoiască odraslele atunci cand vorba buna nu funcţionează. Însă ce uită ei este faptul că vânătăile interioare nu se vindecă atăt de uşor precum cicatricile de pe piele, iar adulţii de mâine vor purta  amprentele de azi.

Cei mici ajung oameni mari doar dacă sunt crescuţi fără etichete tradiționale ca bătaia, umilința, jigniri, stigma pe criterii sociale sau etnice. Bătaia nu încurajează educaţia sau cuminţenia, bătaia încurajează frica, ostilitatea faţă de părinţi şi afectează relaţia cu aceştia, iar dezvoltarea armonioasă din punct de vedere emoţional nu se conjugă cu bătaia sau violenţa de orice tip, fie ea verbală sau fizică.

Salvaţi Copiii vine în sprijinul copiilor abuzaţi cu o campanie de conştientizare şi schimbare socială pentru a combate violenţa împotriva copiilor căci, cei mici nu scapă de abuz nici acasă, dar nici la şcoală, căci nici profesorii nu se lasă ma prejos într-ale jignirii, etichetării sau umilinţei atunci când cei mici greşesc.

Dacă e să ne luăm după statistici, şcoala românească încă face educaţie cu indicatorul căci 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc; alţi 33% sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice; iar 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor.

Violenţa naşte violenţă, indiferenţă, ură, anxietate, nesiguranţă, încordare şi îngrijorare…ajută-ţi copilul să devină un om mare!

 

Tags: , , , , , ,

8 responses to “Copiii trebuie iubiţi, nu loviţi!”

  1. BlogalInitiative.ro says :

    multumim pentru implicare si sustinere:)

  2. Silvia says :

    sunt mulţi, mai ales ăi de la ţară, care mai mult îţi lovesc copii decât să îi iubescă. Pentru ei făcutul de copii e un fel de job căci trăiesc doar din banii pe care îi primesc de la stat pt fiecare copil. Nu mai stiu cat e alocatzia dar se pare ca pe multi ii incanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: