Idilă de primăvară: martie-mărţişor

Începutul de primăvară îmi aminteşte de bucuria copilăriei, de jocul nestingherit, de mărţişoare ca trifoiul, coşarul sau potcoava, de compunerile care începeau neapărat cu fraza “primăvara, fiica cea mai mică a bătrânului an, a sosit cu caleaşca ei de flori, lumină şi căldură“.

Primăvara ne îndeamnă să fim veseli, să iubim şi să dăruim. Tot acum devenim mult mai ocrotitori cu natura, însă asta până ce începe sezonul de grătăraie. Imediat ce temperatura saltă de douăzeci de grade Celsius, pe plaiurile româneşti pet-urile şi ambalajele înfloresc mai ceva ca ciupercile după ploaie. Noroc că s-a dat o lege care interzice grătarul şi micul în spaţiul verde, cu excepţia spaţiilor special amenajate pentru acest eveniment devenit festiv la români.

Paleta vie de sunete şi culori a primăverii ne face să uităm, fie şi pentru o clipă, de politică şi de grija aderării în spaţiul Schengen. Martie este exclusiv luna femeii, însă bărbaţii au dori şi ei o zi în luna lui martie. Păi dacă martie nu lipseşte din post, apăi zilele lui martie de ce ar scăpa de o zi dedicată sexului tare?

Şi uite aşa, florile şi mărţişoarele trebuie cinstite cu o halbă de bere în cinstea bărbatului care le-a cumpărat în semn de recunoştiinţă şi iubire pentru femeile din viaţa lui.

Primăvara trebuie sărbătorită în primul rând pentru ceea ce reprezintă ea în sine, dar şi pentru multiplele semnificaţii pe care i le-am atribuit de când am cunoscut-o.

This slideshow requires JavaScript.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: