Şi Bucureştiul e frumos: capitolul ploaia

Ca să trăieşti în Bucureşti nu trebuie să fii Bear Grylls, dar trebuie să îţi însuşeşti tacticile lui de adaptare la condiţi de viaţă vitrege, la temperaturi ostile, să faci slalom printre obstacole şi, mai des, printre proşti, aurolaci şi cerşetori. Schimbările climatice nu lasă coafura să reziste, oricât de mult Taft ai folosi, iar cizmele de cauciuc sunt soluţia ideală când Bucureştiul se transforă în marea Neagră.

Micul Paris pe cât de frumos e, pe atât de periculos se arată, de la traversatul străzi, la o promenadă, toate pot aduce consecinţe negative. Deşi limita de viteză e de 50 km/h atunci când traversezi regulamentar s-ar putea să îţi dai seama că este vorba, de fapt, de viteza minimă. Dacă maşinile se află la 200 de metri de trecere, e rost să grăbeşti pasul.

Traversatul pe trecerea de pietoni a devenit sport. De ce să plăteşti bani să alergi pe bandă când poţi să arzi tot atâtea calori traversând regulamentar? Oricum ai fi, şoferii te văd gras/ă şi, pentru sănătatea ta, te vor pune pe slăbit alergat.

Când cei de la meteo anunţă ploaie, nici să nu te gândeşti că vei avea prioritate. Acum o să fii tot la o probă de alergat, dar, de astă dată, la una de o sută metri garduri. Trebuie să alergi cât te ţin picioarele şi să sari peste băltoace. Şoferii vor aprecia efortul tău de a intra la apă şi vor încerca să te ajute să slăbeşti, stropindu-te cu apa de pe marginea şoselelor.

Umbrela trebuie îndreptată înspre maşini, nicidecum deasupra capului, iar prividea trebuie să scaneze fiecare maşină şi să calculeze modalităţile de ferire din calea apei. Băltoacele mai adânci decât groapa Marianelor nu te lasă la greu şi îi ajută pe bucureşteni să îşi mureze picioarele, iar unde apa nu bălteşte, şoferii şi-au creat parcări ilegale după bunul plac.

Astfel, pentru a supravieţui trebuie să înveţi cât mai multe înjurături sau…să-ţi cunoşti drepturile căci, şoferii nesimţiţi au uitat ceva, pietonii stropiţi îi pot trage la răspundere pentru duşul primit, iar astfel de şoferi vor putea fi sancţionaţi contraventional cu amendă de la 120 de lei la 180 de lei.  (citeşte mai multe aici)

Tags: , , , , , , , , ,

4 responses to “Şi Bucureştiul e frumos: capitolul ploaia”

 1. Hapi says :

  “şoferii nesimţiţi au uitat ceva, pietonii stropiţi îi pot trage la răspundere pentru duşul primit, iar astfel de şoferi vor putea fi sancţionaţi contraventional cu amendă de la 120 de lei la 180 de lei” Asta e buna,. dar cum dovedesti ca masina cu numarul cutare te-a stropit ? 🙂

  • filedinpoveste says :

   Trebuie să reţi numărul de înmatriculare şi să depui o plângere la cea mai apropiată secţie de poliţie. Cel mai indicat ar fi să ai şi un martor care să dea declaraţie. Însă din câte m-am documentat, sunt prea puţine persoane care fac astfel de reclamaţii.
   De asemenea, şoferul respectiv poate să facă contestaţie dacă are martori şi, în funcţie de dovezile pe care le colectează poliţia îl sancţionează sau nu pe făptaş, iar cel stropit poate să-l dea în judecată mai departe.
   E un procedeu destul de lung şi nu foarte bune pus la punct.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: