Greu la deal cu boii mici

Cam aşa arată situaţia României în ultimul timp. Doar o aspirina săracului, F.M.I. de data aceasta, mai dă  o gură de oxigen odorizant în ţara cu căcat, însă F.M.I. s-a săturat şi el să spele păcatele României şi vrea să tragă apa, poate, poate, un duş rece le-o aduce mintea la cap diplomaţilor români. 

Zici că trăim într-un w.c., nici decum într-un continent, iar ţara noastră alunecă pe suprafaţa lucioasă a w.c.-ului, mai ceva ca microbii după Domestos.  Băieţii de la F.M.I. s-au săturat şi ei să se murdărească cu minciuni şi cam încearcă să-şi ia tălpăşiţa, asta după ce România a dat mai multe rateuri şi a ajuns la fundul sacului. În loc să strângă cureaua, noi ne-am lăfăit în banii împrumutaţi mai ceva ca vaca în lucernă. Cu sacii în căruţa am uitat că F.M.I.-ul e un fel de cămătar legal care vine după şi-ţi ia casa, masa, nevasta şi viaţa dacă e cazul.

“La muncit, nu la cerşit!” a fost mesajul F.M.I. când s-a văzut în faţa unor poeţi mai ceva ca Eminescu sau Alecsandri, metaforele băiatului plagiator cu ponturile nu l-au înduioşat pe Vrijer care a spus că România se poate descurca şi singură, doar ştie el că românii se descurcă peste tot prin lume, de la Londra la Paris, Berlin şi Madrid, dar păcat că meseria e acceaşi, cerşitul, iar asta nu mai merge la F.M.I.

    România a dat bani la cerşetorii din birouri statului, pe excurisi şi vizite oficiale şi neoficiale, pe ochii frumoşi al unor funcţionari cu poziţie mai înaltă, în loc să-i investească. Şi iacă-tă că FMI s-a prins că undeva în buzunarul României există o gaură, mai întâi a închis un ochi, apoi şi pe celălalt până s-a hotărât că nu e loc de împăcare. A strâmbat din nas şi a spus stop când politica socialistă a dat bot în bot cu soluţiile băieţilor cu bani, c-a văzut că ceva nu se pupă.

Băi băiete, cu alegerile în buzunar nu mai e rost de stat la taclale cu Băse, el e câine bătrân şi te-a cam dovedit românilor, să vedem dacă-i duci de nas.

 Hop ş-aşa până la prezidenţiale.

Tags: , , , , , , , ,

7 responses to “Greu la deal cu boii mici”

 1. Undrea says :

  Parca ai face campanie electorala, or sa se insire la prezidentiale astia :))

 2. Qwerty says :

  Ce poti sa mai spui? Ce poti sa mai faci? Pe ei i-am ales cu buni stiinta, e si vina noastra. Probabil ca nu se vor schimba prea devreme

 3. Horea F. says :

  Si uite că Platon sau Aristotel, nu mai stiu, numai ca politicianul nu e animal social, e animal de prada si fura si sfasaie din bunurile poporului 😦 trist, domne, trist

 4. Ismail says :

  E greu la deal cu boii pentru că ei nu vor să tragă la căruţa statului, ei vor să tragă numai la căruţa lor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: