Cerşetorii şi milogii din online

Ce e mai enervant pe feisbuc decât crizăriile de like & share & tag-10-prieteni?  Poate doar cele  nşpe mii de notificări cu şi despre nimic sau poate pozele care nu au nicio legătură cu aria ta de interes, dar în care eşti tăguit de cunoscuţii care cred că aşa o să câştige un bocanc? Da o să câştige un bucanc, unul fix în fundul lor!

Unii şi-au dezvoltat o întragă armată de adepţi pe care îi folosesc mai ceva ca Iisus pe cei şapte apostoli. Măi eu ştiu că scrie pe undeva “cere şi ţi se va da!” dar cerşitul de click-uri la butoane nu mai funcţionează la fel în acest mediu.  Învaţă că o să fi susţinut atunci când nu ceri asta şi o să primeşti mai mult când pui osu la treabă decât atunci când întinzi mâna. Şi  uită că suntem un fel de câinii lui Pavlov, am salivat, am salivat dar cât să meargă şi faza cu clipoţelul like-ului şi share-ului? Ţi-om da like când om aprecia mesajele date, vom propovădui link-urile ca un apostol atunci când ele spun ceva.

Şi nu, nu mai dăm like pentru nişte milogi, nu mai dăm share doar pentru a ne spama prietenii pe Facebook şi nici  nu mai accceptăm să ne vedem chipul tăguit pe oale, pe ouă ochiuri şi cârnaţi!

Şi nu le cere prietenilor să te placă doar pentru că aşa vrei tu, lasă-i să te placă pentru cine eşti, ce eşti şi ce faci! Lasă-i să gândească, să te găsească atractiv, să te placă pentru că aşa vor ei şi pentru că ei consideră că meriţi să fi arătat în lume. Lasă-i să-şi “tapeteze” pereţii online cu ce vor ei şi când vor ei, iar tu pune osu’ la treabă, nu-l întinde ca băieţii de la Obor!

Tags: , , , , , , , , ,

3 responses to “Cerşetorii şi milogii din online”

  1. Alin G says :

    Se dezvolta o noua moda, cersetoria online

Trackbacks / Pingbacks

  1. Actorii din stradă | file din poveste - 30/04/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: