Guvernul de la Londra joacă murdar împotriva românilor

Cică umblă zvon prin presa britanică cum că ilustrul lor guvern intenționează să finanțeze o campanie publicitară în România prin care să ne spună nouă, românilor, să nu ne ducem în Marea Britanie că cică ar fi urât și plouă mai tot timpul. De parcă le-om murări străzile cu jegul ce curge pe pielea noastră sau..s-or teme că le-om înegri minunăţie de ocean? Au citit ei, hoţomanii, că Marea Neagră s-a înegrit că ne-om scăldat noi în ea.

Nici nu am uitat bine episodul în care am pus primul piciorul în U.E. şi guvernul de la Londra se ţine de jocuri murdare. Dacă în 2007 credeau că o să venim la ei în insulă ca oile la păscut, la nici şase ani de când ne vânau prin aeroporturile din Marea Britanie cu blitzuri şi camere de filmat, guvernul londonez jucă  murdat, jegos chiar.

 Dacă la începutul lui 2007 rulau pe la televiziunile de la noi nişte clipuri, de ţi-e mai mare mândria să te uiţi, cu un cetățean, român după ţoale şi fizionomie, care se uita speriat printr-o garură din zid să vază dacă-l urmăreşte cineva poliţia. Evident, mesajul publicitar era clar:  în Marea Britanie doar legal poţi să te duci la muncă. Reclamă marca Marea Britanie.

O campanie pentru un popor de infractori, de hoţi şi jegoşi, de prostiuate şi ţigani puşi pe cerşit. Şi acum întrebarea mea, unde-i statul nostru să ne apere, unde-i unu’ să sesizeze C.E.D.O., căci România noastră nu face nimic? Unde, Doamne iartă-mă, e CNA-ul care a interzis nimicuri, iar căcatul ăsta s-a difuzaz pe bandă rulantă?

Eh, am închis ochii şi am uitat, numai că în sângele britanic se răscolesc morţii, căci nu prea ne găsesc nod în papură. Aşa c-au zis să rezolve problemele de la rădăcină, adică să ne bage ei la tărtăcuţă cum că draga lor britanie ar fi şi urâţică, iar noi nu ne vom simţi bine pe pământuri anglofone. Nu de alta, dar la noi engleza nu e o a doua limbă nativă, nouă nu ne place apa (suntem mai ceva ca pisicile la scăldat), iar legea…iar legea e pentru proşti. Atât de mult a plouat oare în Londra că le-a intrat mintea la apă? Atât de multă ură şi pentru ce, o mână de ţigani să le vandalizeze ţărişoara?

Dacă nici măcar Franţa, dom’le, care-i Franţa nu i-a putut integra, credeţi voi că arătând cu degetul veţi rezolva problema? Suflând în iaurtul românesc nu scapaţi nici de ţigani, nici de cerşetori şi nici de infractori.

Eu ştiu de ce iubesc România, pentru că nu plec capul doar pentru că aşa zic englezii, pentru că îmi plac românii care spun cu mâna pe inimă că sunt români deşi voi îi terfeliţi prin noroi, pentru că ştim să face haz de necaz, pentru că trăim clipa şi trăim bine peste tot în lume.

Tags: , , , , , , ,

5 responses to “Guvernul de la Londra joacă murdar împotriva românilor”

 1. studentladragoste says :

  Pe sistemul e frusmos aicisha, dar nu prea! Stati la voi acolooo ca e cald si bine! Ce poti sa mai zici…Romanii nostri plecati in Anglia fac cinste tarii si dau peste nas puturosilor si inaptilor de englezi. Probabil frustrarea e in floare.

  • filedinpoveste says :

   Mi se pare deplasat să faci astfel de campanii, oricât de mult ai urî o naţie şi nu cred că asta e o soluţie!
   Au încercat-o şi francezii, ba mai mult, ne-au plătit compatrioţii să se întoarcă în România, şi nu le-a mers, o reclamă nici atât.
   Şi la cât e plină Londra de indieni, turcaleţi, chinezi, pakistanzi, negri şi alte culor, nu prea văd ce au atâta de împărţit cu ţiganii noştri!

Trackbacks / Pingbacks

 1. Greu la deal cu boii mici « - 31/01/2013
 2. Cine-a pus cârciuma-n drum | file din poveste - 31/07/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: